Podjetje Kawasaki je najavilo izgradnjo novega »zelenega« projekta imenovanega »DRIVE GREEN PROJECT«. Gre za novo ladjo za prevoz vozil, v katero bodo vgrajene vse sodobne tehnologije, ki bodo zmanjševale vpliv na okolje.

Nov projekt okolju prijaznih ladij za prevoz vozil bo bistveno manj obremenjeval okolje, kot ga do sedaj zgrajene ladje. Nove ladje iz serije »K« bodo lahko v svoj trup shranile do 7.500 vozil hkrati. Planirajo izgradnjo osmih enakih plovil. Glede na dosedanje opravljene raziskave proizvajalec trdi, da bo nova ladja imela bistveno manjši vpliv na okolje, kot ga imajo druge ladje in tudi druge vrste prevoza vozil, kot so letalo, železnica ali cestni prevoz.

Da gre za izjemno napreden projekt, pove že dejstvo, da je cilj zmanjšati dosedanje izpuste CO2 za 25% na posamezno prepeljano vozilo.

Najnovejša naprava z metodo zmanjševanja NOx bo vgrajena na glavni pogonski motor in izpušni sistem. Poleg NOx naprava zmanjšuje tudi izpuste CO2. To bo prva taka naprava vgrajena v katerokoli ladjo do sedaj. Škodljive pline bo zmanjševala s pomočjo recirkulacije. Za pogon bodo uporabili posebno gorivo, ki ga je razvilo podjetje Kawasaki Heavy Industry in ga imenujejo kar vodna emulzija. Sistem za zmanjševanje izpustov SOx je izdelek podjetja Mitsubishi. Oba sistema bosta prvič vgrajena na katero koli ladjo in bosta sliužila kot testni primer.

Seveda se celotna eko zgodba ne konča le pri izpustih. Da bo vpliv na okolje kar najmanjši, bo celotna ladja opremljena z LED lučmi. Za proizvodnjo električne energije bo skrbela solarna elektrarna, ki bo vgrajena v krov ladje. Sistem bo zagotovilo podjetje Solar Frontier k.k.