Ekipa Peninsula Petroleum je izjemno dobro začela prvo dejanje letošnjega tekmovanja v razredu RC44. Vse do zadnjega jadralnega dne so bili v vodstvu. Za zmago so potrebovali le odjadrati zadnje tri plove, tako kot so začeli.

Žal pa zadnji regatni dan ni bil naklonjen ekipi Peninsula Petroleum. Ekipa Crisa Bakea, Aqua je izkoristila slab dan ekipe iz Gibraltarja in se v zadnjih plovih povzpela na prvo mesto.

Zadnji dan jadranja je ekipa Peninsula Petroleum prehitro pričela prvi plov. Dvignila se je rdeča zastava, ki je ekipo potisnila na začelje. Z dobrim jadranjem so napredovali, vendar sreča jim ni bila naklonjena. Trčili so z ekipo Gazprom Youth Sailing Chellenge, ki se je morala zaradi luknje v trupu posloviti od nadaljnjega tekmovanja. Ekipa Peninsula Petroleum se je vrnila v regato z izobešeno zastavo DSQ za katero so dobili 3 kazenske točke. V drugem plovu je bila najhitrejša ekipa Aque, medtem ko je ekipa Peninsula Petroleum, končala plov na petem mestu. Aqua je z zmago prevzela trenutno vodstvo v skupnem seštevku. Tudi v zadnjem plovu, so bile možnosti za spremembe na vrhu še vedno odprte zaradi majhnih razlik med ekipami. Ekipa Aqua je plov končala na sedmem mestu, ekipa Peninsula Petroleum pa na petem, kar pa ni bilo dovolj za zmago v skupnem seštevku.

Na regati je nastopila tudi ruska ekipa Nika, v kateri nastopa letos kar pet Slovencev. Krmar je lastnik Vladimir Prosikhin. Na dvobojevanju ga menja Hrvat Tomislav Basic, ki opravlja tudi funkcijo taktika. Za jadra v ekipi skrbijo slovenski jadralci Tomaz Copi na glavnem jadru, Mitja Margon, Darko Hajdinjak (CRO), Iztok Knafelc, Toš Skrt-Golja in irec Simon Johnson. Letošnjo sezono, ki se je pričela na Deviških otokih so pričeli slabo in zaključili na zadnjem, devetem mestu. Na dogodku je sodelovalo 9 od 14 posadk, ki letos tekmujejo v pokalu RC44. Med njimi žal ni slovenske ekipe Ceeref.

Karavana RC44 se po dogodku na Deviških otokih vrača v Evropo. Naslednji dogodek bo v portugalskem Cascaisu med 23. in 27. aprilom.