Kapitan Dave Anderson, ki v Kaliforniji v ZDA organizira oglede delfinov in kitov v njihovem naravnem okolju je uspel posneti neverjeten video.

Iz zraka je s pomočjo drona posnel jato delfinov in 3 kite. Po ocenah naj bi bilo v jati preko 1000 delfinov. Tri sive kite je posnel med njihovo migracijo s severnih obal ZDA proti jugu. Mladič kita se igra s svojo mamo, medtem ko samec plava ob njima in skrbi za varnost. Posnetki so nastali v okolici Dana Pointa v Kaliforniji. V regiji naj bi živelo preko 400.000 delfinov in velja za eno največjih populacij na svetu. Populacija modrih kitov pa je največja na svetu.

Kapitan Dave Anderson je povedal: "Ta video je najlepši film, ki sem ga posnel do sedaj. S pomočjo posnetkov, ki sem jih naredil z dronm sem se ogromno naučil o delfinih in kitih. Posnetki so odprli popolnoma novo dimenzijo. Še nikoli nisem bil tako navdušen nad novo tehnologijo od časa, ko smo zgradili podvodne ploščadi za oglede kitov. Droni bodo spremenili naš pogled na živali." Za vse navdušene fotografe in videografe je dodal še: "Podobne podvige poizkušajte le če ste zelo dobro poučeni o navadah delfinov in kitov. Nikakor ne smemo narediti ničesar, kar bi spremenilo njihove navade. Kot se vidi v filmu, samo pri snemanju pazili, da nikakor nismo motili mame in mladiče med njuno igro."

Avtor videa: Capt. Dave's Dolphin & Whale Watching Safari; www.dolphinsafari.com