Včeraj okrog 15.00 ure so v centru za reševanje Split prejeli neverjetno obvestilo, da je gliser nekontroliran plul ob obali otoka Brača in nato trčil v obalo.

Na kraj nesreče je nemudoma odplulo plovilo Luške izpostave Milna z otoka Brača. Že med plovbo so preko motorne jahte Allegro izvedeli, da so na plovilu opazili enega člana posadke. Do nesreče je prišlo v neposredni bližini zaliva Smrka na jugozahodni strani otoka Brača. Privatno plovilo Bayliner, dolgo 7,2 m je upravljal lastnik V.M., hrvaški državljan. Plovilo je poganjal izvenkrmni motor z močjo 150KM. Plovilo je z vso hitrostjo trčilo v obalo. Vse to je opazil lastnik plovila Allegro, ki je takrat plul v bližini. Ker je zdravnik, je nemudoma zaplul do kraja nesreče in opravil zdravniški pregled brodolomca. K sreči ni utrpel fizičnih poškodb je pa bil v šoku zaradi nesreče.

Ker brodolomca niso mogli evakuirat po kopnem, so ga na plovilo prevzeli delavci Luške izpostave Milna in ga prepeljali v Milno, kjer jih je pričakala hitra medicinska pomoč. Poškodovano plovilo brodolomca so zaščitili, da se ne bi potopilo in da ne bi prišlo do onesnaženja morje.

Po pogovoru z brodolomcem so ugotovili, da sta v času nesreče oba motorja s skupno močjo 150 KM delovala s polno močjo. Ker je za nekaj časa izgubil zavest je plovilo nekontrolirano plulo in z vso hitrostjo udarilo v obalo otoka. Brodolomec se k sreči ni poškodoval, plovilo pa je v premčnem delu močno poškodovano.