Motorne jahte • Športni motorni čolni • Jadrnice • Moda in šport • Navtična oprema • Strokovna srečanja in seminarji • Tekmovanja in regate • Testne vožnje • Charter • Jadransko plovilo leta • Green Mobility

INTERNAUTICA® praznuje svojo dvajseto obletnico v času, ko se navtična industrija spopada z mnogimi izzivi in prav v zadnjih letih smo priče presenetljivim spremembam, nepričakovanim vzponom ter ugašanju uveljavljenih in pojavljanju novih navtičnih blagovnih znamk.

Kljub vsemu lahko s ponosom zapišemo, da je INTERNAUTICA® tudi v zadnjih letih uspela ohraniti svoje poslanstvo in z visokimi kakovostnimi standardi še naprej zagotavlja svojim partnerjem in razstavljavcem raznolike možnosti za celovito predstavitev razstavnih programov, obiskovalcem pa ob prijetnem pomladnem vzdušju in zanimivih razstavnih programih ponuja veliko raznovrstnih prireditev, strokovnih srečanj ter športnih in družabnih dogodkov, kar predstavlja odlično priložnost za spletanje novih poslovnih vezi in prijateljstev.

Povečano število obiskovalcev INTERNAUTICE® v letu 2014 kaže na dejstvo, da se tudi pri nas ponovno povečuje zanimanje za navtično dogajanje. Glede na vzpodbudne podatke in pozitivne rezultate prvih letošnjih navtičnih sejmov v Evropi, lahko z optimizmom pričakujemo veliko zanimanje medijev in večji obisk prireditve, kar bo razstavljalcem nedvomno zagotovilo dobre sejemske rezultate.

Kot vsako leto bo tudi letos INTERNAUTICA® predstavila bogat razstavni program. Že sedaj je prijavljenih veliko zanimivih razstavljavcev, med njimi mnogi zastopniki in prodajalci jadrnic, manjših plovil, športnih motornih čolnov in motornih jaht.

Že drugič bo organizirana Zelena Avenija, kjer bo mogoče podrobneje spoznati električna in hibridna, ekološko usmerjena vozila, plovila in druga prevozna sredstva. Ti izdelki in storitve so pokazatelj razvoja tehnologij prihodnosti na področju osebnega transporta – s skupnim imenovalcem Zelena Mobilnost (Green Mobility).

Vsem obiskovalcem, ki se bodo pripeljali na sejem z električnim vozilom, bodo organizatorji tudi letos podarili vstopnico in zagotovili brezplačno parkirno mesto na posebnem parkirišču INTERNAUTICE® 2015.

Turistična borza bo posebej pripravljen in organiziran prostor namenjen učinkoviti, drugačni in pregledni predstavitvi turističnih organizacij, potovalnih agencij, hotelov, marin, čarterja ipd. Vsa tovrstna ponudba bo zbrana na enem prostoru, da bo obiskovalcem zagotavljala odličen pregled nad turistično ponudbo in omogočila lažjo izbiro počitniških destinacij.

Direktna prodaja navtične opreme, športnih in navtičnih oblačil ter obutve je pomemben del ponudbe na INTERNAUTICI® in ima vedno odličen odziv med obiskovalci.

Predstavljenih in tudi na prodaj bo veliko zanimivih manjših športnih motornih čolnov in gumenjakov, prisotni pa bodo tudi proizvajalci in prodajalci opreme in pripomočkov za aktivno preživljanje časa na morju.

V času Internautice se bo mogoče prijaviti v navtično šolo Green Yachting Academy, katere osnovni namen je navtično izobraževanje, vzpodbujanje trajnostnega razvoja pomorskega turizma, in vzpostavitev okolju prijazne navtične kulture »Green Yachting«.

Poleg atraktivnih motornih plovil in jadrnic seveda ne bo manjkalo dobre zabave. Organizirani bodo tradicionalni večer razstavljavcev, jadralna regata, srečanje starodobnih plovil in avtomobilov ter drugi zanimivi obsejemski dogodki z bogatim družabnim programom. Posebno pozornost bo organizator ponovno posvetil najmlajšim obiskovalcem, za katere bodo organizirane delavnice in različni zabavni dogodki.

V letu 2015 bo ponovno potekal izbor za Jadransko plovilo leta, pri katerem sodelujejo Navtika Plus, More Magazin in INTERNAUTICA®, strokovno žirijo pa sestavljajo hrvaški in slovenski navtični strokovnjaki. V konkurenci tekmujejo motorna plovila in jadrnice, ki so bila na trgu predstavljena v zadnjem letu ter posebej plovila, ki imajo poudarjeno »Jadransko noto«, kar pomeni, da je njihova uporabnost prilagojena razmeram in zahtevam na Jadranskem morju.

20. mednarodna razstava navtike INTERNAUTICA® bo potekala med 6. in 10. majem 2015, v prijaznem okolju Marine Portorož.

Organizator Internautice je podjetje Studio 37 d.o.o.  iz Ljubljane v sodelovanju z Marino Portorož d.d.