V Miamiju se je končal še predzadnji dan rednega dela prve letošnje regate za svetovni pokal v olimpijskem jadranju.

Tina Mrak in Veronika Macarol sta bili danes odlični četrti in drugi in sta trenutno na 4. mestu. Za tretjim mestom pa zaostajata le pičlo točko. Spremenila se je tudi prva trojica: 1. Jo Aleh, Polly Powrie, 2. Hannah Mills Saskia Clark in 3. Ai Kondo Yoshida, Miho Yoshioka.

Vasilij Žbogar ostaja na 7. mestu, Žan Luka Zelko je dvainpetdeseti.

Vasilij Žbogar je v razredu Finn dan začel odlično, s četrtim mestom, a ga nadaljeval slabše. V drugem plovu je namreč v cilj prišel kot 17. V skupni razvrstitvi ostaja na 7. mestu, do tretjega mesta pa je oddaljen 18 točk. V vodstvu ostaja Britanec Giles Scott, ki ima deset točk prednosti pred Avstralcem Jakom Lilleyem in 18 pred Grkom Ioannisom Mitakisom.

V razredu Laser, kjer jadra Žan Luka Zelko, je na vodilno pozicijo prišel Britanec Nick Thompson, trenutno drugi je Nemec Philipp Buhl, tretji pa včeraj vodilni Avstralec Matthew Wearn. Četrti je najuspešnejši laserist vseh časov Robert Scheidt. Žan Luka Zelko je bil v prvem plovu diskvalificiran zaradi prehitrega štarta, v drugem plovu pa je končal kot 42. V skupnem seštevku zaseda 52. mesto.

Jutri sta na sporedu še dva običajna plova, v soboto pa so na sporedu plovi za odličja, v katerih bo nastopilo deset najboljših v posameznem razredu.