V Miamiju na Floridi na regati ISAF svetovnega pokala v olimpijskih razredih v petek zaradi brezvetrja niso jadrali. Pred jadralci je danes še sklepna regata za odličja za deset najboljših v vsakem jadralnem razredu. Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat) v ženskem olimpijskem dvosedu 470 vanjo vstopata z odličnega četrtega mesta, z le točko zaostanka za tretjeuvrščenima Japonkama Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioka (44 točk).

Tina Mrak in Veronika Macarol: »Danes zaradi brezvetrja ni bila izpeljana niti ena regata. Jutri naju čaka še zadnja regata ISAF svetovnega pokala v Miamiju za desetih najboljših posadk. Za 3. uvrščeno japonsko posadko zaostajava le eno točko. Jutri greva v borbo za medaljo.«

V regato za medalje se je uvrstil tudi Vasilij Žbogar. Stopničke zanj žal niso več dosegljive, saj so si Britanec Giles Scott, Hrvat Ivan Kljaković Gašpić in Grk Ioannis Mitakis že zagotovili dovolj prednosti pred tekmeci. Skupno zmago pa si je že pred jutrišnjim zaključkom prijadral Giles Scott, ki je v tem tednu kar petkrat v cilj prijadral na prvem mestu.

Regata se bo začela ob 20.15 po slovenskem času.

Spomnimo

Lani sta Tina Mrak in Veronika Macarol regato ISAF svetovnega pokala v Miamiju zaključili na skupnem četrtem mestu, za letos pa si želita uvrstitev še izboljšati. To zagotovo ne bo lahko, saj je konkurenca letos močnejša in dobro pripravljena; med drugimi bosta nastopili tudi zmagovalki severnoameriškega prvenstva in aktualni svetovni prvakinji, Avstrijki  Lara Vadlau in Jolanta Ogar, olimpijski prvakinji in aktualni svetovni podprvakinji, Novozelandki Jo Aleh in Olivia Powrie ter srebrni z zadnjih olimpijskih iger in bronasti z zadnjega svetovnega prvenstva v Santanderju, Britanki Hannah Mills ter Saskia Clark.

Prve letošnje regate ISAF svetovnega pokala se v ženskem 470 udeležuje 29 posadk iz Avstrije, Brazilije, Kanade, Kitajske, Španije, Francije, Velike Britanije, Italije, Japonske, Nizozemske, Nove Zelandije, Poljske, Rusije, Slovenije, Švice, Turčije in ZDA. Za najboljših deset posadk se bo v soboto zaključila z regato za odličja.

Tina Mrak in Veronika Macarol imata sicer za seboj zelo uspešno lansko sezono; osvojili sta bron na evropskem prvenstvu, peto mesto in olimpijsko vozovnico za Slovenijo na svetovnem in zaključili sezono na tretjem mestu na svetovni ISAF ženski lestvici za razred 470.