V Miamiju na Floridi se je z regato za odličja za po deset najboljših v vsakem jadralnem razredu danes zaključila prva letošnja regata ISAF svetovnega pokala v olimpijskih razredih.

Nekaj minut po osmi uri zvečer po slovenskem času sta s četrtega mesta v regato za medalje, kjer se točke štejejo dvojno, zajadrali tudi naši Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat) v ženskem olimpijskem dvosedu 470. Regato sta končali na odličnem tretjem mestu, kar je bilo dovolj za skupno četrto mesto (51 točk) in izenačitev lanskega rezultata, a v bistveno močnejši konkurenci kar 29 posadk, med njimi tudi večine najboljših.

Tina Mrak in Veronika Macarol sta s tem zabeležili tudi najboljšo slovensko uvrstitev na tej pomembni regati, ki sta se je poleg njiju udeležila še Vasilij Žbogar v finnu in Žan Luka Zelko v laserju.

Po pričakovanjih sta slavili Novozelandki Jo Aleh in Olivia Powrie (15 točk), ki sta bili trdno v vodstvu skozi celo regato. Britanki Hannah Mills ter Saskia Clark sta drugi (42 točk), na tretje mesto pa se je z današnjo zmago povzpela japonska posadka Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioka (46 točk).

Tina Mrak n Veronika Macarol: »Žal se nama danes ni izšlo po načrtih. Medal race sva odjadrali dobro, tako kot sva si zamislili, vendar je zmagala prav Japonka, katero bi morali prehiteti za stopiti na stopničke. Tako sva v medal racu bili tretji in skupno osvojili 4. mesto na prvi letošnji regati svetovnega pokala. Jadrnico sva že naložili v zabojnik, jutri zvečer pa letimo domov. Goodbye, Miami!«