Ponoči ob 23.00 uri so v centru za usklajevanje iskanja in reševanja na morju prejeli nujen klic, da se potaplja neznano plovilo v Maunskem kanalu. V akcijo reševanja sta se nemudoma vključili plovili Luške kapitanije Zadar in Pomorske policije.

Plovili sta odpluli na položaj plovila, ki ga je javil znanec posadke z obale. Sporočil je, da so na plovilu, v katerega vdira voda, 4 osebe, madžarski državljani. Center za reševanje je poizkušal stopiti v kontakt s posadko preko mobilnih telefonov, žal pa nihče ni odgovoril.  S pomočjo centra 112 so ugotovili pozicijo telefona enega izmed članov posadke. Nahajal se je v Maunskem kanalu, kamor so napotili reševalna plovila. Obalne radijske postaje so obvestile plovila, ki so plula v bližini, naj bodo pozorna na morebitno potapljajoče se plovilo oziroma člane posadke. Kmalu po začetku reševalne akcije, ob 00.20 uri, je Pomorska policija sporočila, da so potapljajoče se plovilo našli domačini iz kraja Šimuni na Pagu, ki so jih rešili ter potegnili plovilo v Šimune.

Noč iz sobote na nedeljo ni bila naklonjena niti jadralcem v bližini otoka Cresa. Ob 1.22 uri so klicali v center za reševanje. Sporočili so, da jim je odpovedal motor in krmilo.

Dvočlanska posadka je na 7,3 m jadrnici z imenom Pulga, ponoči plula v bližini zaliva Valun na zahodni strani otoka Cresa. Med plovbo jima je odpovedal pogonski motor in krmilo. Ker so vladali ugodni vremenski pogoji in ni bilo ogroženo življenje posadke, so na kraj nesreče napotili komercialno plovilo za reševanje na vodi. Jadrnico in posadko so odvlekli v luko Pomer in tako uspešno zaključili reševalno akcijo.