Med 12. in 16.6. so "kažin" na Lonki delali jadralci. Odgovornost za pestro dogajanje  na parkirišču in za še bolj pestro v zalivu v celoti prevzema organizator - Jadralni klub Olimpic s svojim vse bolj   razpoznavnim izolskim Zlatim sidrom - regato za razrede Optimist, Laser 4.7, Fireball, Flying Junir in 420.

Za Optimiste je bila to, tako kot prejšnje leto, zadnja kriterijska regata, s katero se dokončno formira slovenska reprezentanca, ki zastopa Slovenijo na evropskem in svetovnem prvenstvu.

Podobno lanskemu je bilo tudi za jadranje ugodno vreme oziroma vetrovne razmere z izmenjujočima si  maestralom in jugom prva dva dni, medtem pa se je za nedeljo pripravljalo poslabšanje z dokončno lebičado, kateri pa se je celotna flota na morju pravočasno in varno izognila. Vseeno se je pred lebičdo izvedlo dovolj plovov potrebnih za regularnost regate za vse prisotne razrede tako, da ni bilo nobenih ovir za podelitev ustreznih nagrad najbolj zaslužnim v klubskem prostoru ob že tradicionalnih Stipe čevapčičih v soboto in Kruh Koper torti v nedeljo.

Že med pripravami na regato in seveda med njo samo se je s pripravljenostjo pomagati pri vseh tako ali   drugače vpletenih čutila naklonjenost takšnemu dogodku v skoraj centru mesta. Morda tudi zaradi vztrajne volonterske volje organizatorjev iz Olimpica, ki si kljub ničnem finančnem izkupičku prizadevajo ohranjati začrtano osnovno vodilo: mlade Izolane športno usmeriti k stiku z morjem, ki ga imamo pred  nosom. Tudi preko parkirišča, če je treba in tudi če zaradi tega nastane malo "kažina".

REZUTATI na: www.jk-olimpic.si

Aleš Rebec, JK OLIMPIC