V petek ponoči sta dva nemočna Čeha klicala na pomoč. S svojim plovilom sta se nahajala v bližini stare Baške na otoku Krku ko ju je zajela močna burja.

V reševalno akcijo se je vključila Luška kapitanije Reka. Vsa plovila v bližini so obvestili, da sta dva češka državljana nemočna v gumijastem napihljivem kanuju na vesla in da se nahajata južno od Stare Baške na otoku Krku, kjer ju je že zajela močna senjska burja. Ker sta se poganjala le na vesla, sta kmalu izgubila moči in s plovilom nista več mogla upravljati. Najbliže zadnji javljeni poziciji se ja nahajalo plovilo komercialnega podjetja za reševanje, ki je nemudoma pričelo z akcijo reševanja. K sreči so jih kmalu našli v Senjskih vratih, približno 4,2 nmi južno od otoka Plavnik (10 nmi od kraja Punat),  kamor ju je odnesla burja. Oba češka državljana, soprog in soproga, sta bila močno podhlajena, izmučena in prestrašena. Reševalno plovilo ju je prevzelo na krov ter odpeljalo v Punat, kjer so jim nudili vso potrebno oskrbo.

O vremenu

V petek popoldne je na področju južnega dela Krka še pihala močna burja. Sunki v Senjskih vratih so dosegali hitrosti preko 30 vozlov, medtem ko je v področju Punata in mesta Krka burja v tem času že padla in ni presegala hitrosti 10 vozlov, v večernih urah pa je popolnoma prenehala. Hitrosti in smeri vetra na tem področju so bile zelo dobro prikazane na modelu Aladin. V kolikor bi Čeha pred odhodom na plovbo preverila vremensko napoved bi se izognila plovbi, ki bi ju kmalu stala življenja.