V petek ob 22.13 uri je ženska klicala v center za pomoč, da je skupaj s prijateljem in psom na okvarjenem plovilu in potrebujejo pomoč.

V močni burji, ki je pihala v petek v Braškem kanalu, je dvočlanski posadki in psu na krovu motornega gliserja odpovedal motor. Visoki valovi in močna burja so ju nesli proti obali Brača. V akcijo reševanja so se nemudoma vključila plovila Pomorske policije. Celo noč so izgubljeno plovilo s posadko iskali na področju Braškega kanala. V jutranjih urah so očividci na kopnem sporočili, da so iskano plovilo našli razbito vzhodno od zaliva Lozna na otoku Braču in da na njemu ni članov posadke. Ob 7.05 uri so našli enega člana posadke, ki je sam priplaval na obalo v bližini, kjer se je na skalah razbilo plovilo. Drugo članico posadke so našli ob 9.05 uri prav tako na obali otoka Brača, kjer se je rešila s svojim hišnim ljubljenčkom.

Oba člana posadke sta bila hrvaška državljana iz Splita. Dvaintridesetletni J.M. in njegova 23 letna prijateljica B.M. sta pomorsko nesrečo preživela brez poškodb.