Za dober mesec je polomljeno rebro Vasilija Žbogarja prikovalo na kopno, včeraj pa je prvič po evropskem prvenstvu in drugem mestu med Evropejci, spet jadral.

V času rehabilitacije je veliko treniral v fitnesu, tako da je ostal v dobri fizični pripravljenosti, poškodba pa je zdaj tudi že skoraj pozabljena.

"Zdravstveno stanje je dobro. Rehabilitacija je bila dolgotrajna, vendar zdaj se počutim zelo dobro. Pri obremenitvah na približno 70-ih odstotkih bolečin ne čutim," je s trenutnim stanjem zadovoljen Vasilij, še bolj pa je vesel, da lahko spet jadra: "Prvi trening na vodi je bil zelo uspešen. Res je, da sem vlekel le do 50 odstotkov, vendar nisem občutil nobene bolečine, kar je zelo dobro. Včeraj je bil tudi zgodovinski dan v mojem jadranju. Prvič sem jadral proti bratu. Ker imam v Izoli trenutno dva finn-a (enega pakiram za predolimpijsko regato v Riu, enega za svetovno prvenstvo na Novi Zelandiji), sva se odločila za jadralski dvoboj. Super je bilo." Dober mesec brez jadranja pa je seveda pustil posledice: "Veliko sem izgubil, pet tednov brez treningov na morju se seveda pozna, vendar hitro napredujem. Trenutno je vse usmerjeno v priprave na svetovno prvenstvo. Seveda pa bo čas pokazal, koliko sem izgubil."

Vasilij Žbogar bo do 20. julija treniral v Izoli, s pripravami bo nato nadaljeval v Valenciji, avgusta pa bo nastopil na predolimpijski regati v Riu, kjer pa v ospredju ne bo rezultat pač pa spoznavanje regatnega polja in razmer za jadranje.

Vir: http://www.vasilijzbogar.si/