V italijanskem mestu Gizzera se je danes z zadnjimi plovi končalo svetovno prvenstvo v kajtanju, ki je potekalo od 8. julija.

Na začetku prvenstva so se tekmovalci pomerili v disciplini kite foil, v drugem delu pa je bila na sporedu formula kite, disciplina, ki bi lahko leta 2020 na olimpijskih igrah v Tokiu postala del olimpijskega jadranja. Edini slovenski predstavnik, petnajstletni Toni Vodišek nadaljuje z dobrimi rezultati, ki so odlična napoved tudi za mladinske olimpijske igre, ki bodo leta 2018 potekale v Buenos Airesu in na katere so kajtanje uvrstili kot eno od štirih jadralskih disciplin.

Toni Vodišek je v disciplini formula kite v kategoriji do 18 let končal na odličnem drugem mestu za Hrvatom Martinom Dolencem. V skupni razvrstitvi je dosegel 19. mesto med 60 tekmovalci, sedmi pa je bil v kategoriji do 21 let. Svetovni prvak je postal Francoz Maxime Nocher, drugo mesto je osvojil Britanec Oliver Bridge, na tretjem mestu pa je končal še en Poljak Blazej Ozog. V prvem delu prvenstva je Koprčan v kategoriji kite foil končal na 20. mestu v konkurenci 48 tekmovalcev in kot peti v kategoriji do 21 let, (kategorija do 18 let ni bila razpisana). Toni Vodišek je po zaključku prvenstva strnil svoje občutke: »Zadovoljen sem s končnim rezultatom. Dal sem vse od sebe in se prebil v zlato skupino in na koncu končal na skupnem 19. mestu. Za boljši rezultat pa bo potrebno manj napak, saj se odbijata le dva plova od skupno dvajsetih.«

Vir: JZS; Foto: osebni arhiv Toni Vodišek