V četrtek popoldne je bilo na srednjem in južnem Jadranu  izjemno slabo vreme z močnimi vetrovi in visokimi valovi, ki so bili usodni za številne navtike. Reševalne ekipe so morale posredovati kar v 12 reševalnih akcijah.

Ob 16.05 uri so na pomoč poklicali z jadrnice Sea Bell na kateri je bilo deset članov posadke. S svojo jadrnico so bili zasidrani na severovzhodnem delu otoka Hvara. Visoki valovi in močni vetrovi so odtrgali sidro in jadrnico vrgli na obalo otoka. Ker so bile vse posadke okoliških luških kapitanij že angažirane v drugih reševalnih akcijah, so na pozicijo napotili plovilo komercialne službe za reševanje na morju. Njihovo plovilo je priplulo do kraja nezgode, kjer so v zalivu najprej rešili sedem članov posadke, ki so jadrnico zapustili v pomožnem plovilu. Nato so pričeli še z reševanjem preostale trojice, ki so ostali na jadrnici nedaleč od sedmerice. Vsi člani posadke so nezgodo preživeli brez telesnih poškodb. Prepeljali so jih v bližnjo luko, nato pa so se vrnili še po jadrnico.

Poleg navedene reševalne akcije so reševalne ekipe na področju Splita sodelovale še v 11 drugih reševalnih akcijah. Zaradi izjemnega števila nezgod, ki jih je povzročilo slabo vreme in nepripravljeni navtiki, so morali v akcije poleg plovil luških kapitanij, vključiti tudi plovila Pomorske policije in ponekod tudi komercialne reševalne ekipe. Plovila Policije so napotili na reševanje, kjer so bile vremenske razmere najbolj zahtevna in s plovili luških kapitanij ne bi uspeli varno pluti in izvesti reševanj.