V Gdynii na Poljskem se je zaključilo mladinsko evropsko prvenstvo razreda laser 4.7, ki so se ga udeležili tudi štirje slovenski jadralci.

Med jadralkami je Lin Pletikos v prvem današnjem plovu v cilj prijadrala kot 22., v drugem pa je bila diskvalificirana po pravilu črne zastave in je v skupnem seštevku zdrsnila iz deseterice ter prvenstvo končuje na skupnem 11. mestu v konkurenci 66 jadralk. Naslov evropske mladinske prvakinje je po dvanajstih odjadranih plovih osvojila Italijanka Federica Cattarozzi, srebro gre prav tako v Italijo Elisi Navoni, bron pa Španki Carloti Sanchez.

Pri jadralcih sta se v konkurenci 162 tekmovalcev dva Slovenca po kvalifikacijski seriji uvrstila v zlato skupino in prvenstvo končujeta med trideseterico, Toni Vrščaj je osvojil 27. mesto, Taš Kolman pa 29. mesto. Tudi med jadralci sta na vrhu Italijana, zlato je osvojil Guido Gallinaro, srebro Alessandro Fornasari, bron pa Nizozemec Stijn Paardekooper. Martin Peternelj je v finalni seriji jadral v srebrni skupini in na koncu osvojil 80. mesto, Maj Musa-Olivieri pa je drugi del prvenstva zaključil v bronasti skupini in končal na 115. mestu.

Rezultati mladinskega evropskega prvenstva razreda laser 4.7.

Foto: Robert Hajduk – ShutterSail.com