V mestecu Pwllheli v Veliki Britaniji se je v petek končalo svetovno prvenstvo razreda 29er, ki je potekalo od 7. do 14. avgusta. Peter Janežič in Anže Podlogar se po četrtem mestu na evropskem prvenstvu tudi s svetovnega prvenstva vračata z odličnim četrtim mestom.

V zlati skupini, kamor sta se po kvalifikacijski seriji uvrstila, so danes v vetru, ki je pihal s hitrostjo od 12 do 17 vozlov, odjadrali še zadnje štiri plove. Slovenska posadka je zabeležila še dve sedmi mesti, 21. in 26. mesto, kar je na koncu pomenilo končno četrto mesto.

Njun trener Andrej Janežič je zadovoljen z uvrstitvijo svojih varovancev: »Četrto mesto je super rezultat, čeprav smo želeli vsaj tretje, ker doma veliko več pomeni medalja. Drugače pa je rezultat odličen, sploh glede na močno konkurenco in dejstvo, da sta imela fanta kar nekaj smole. V enem od plovov, sta s kobilico ujela velik šop trave, ki ni šla stran in sta končala kot zadnja, v drugem sta vodila z lepo prednostjo, pa so ga tik pred ciljem razveljavili. Vseeno sta končala kot prva Evropejca in druga v mladinski razvrstitvi (rojeni po letu 1997). Prvih treh posadk, ki so drugače naši stari znanci nismo videli že eno leto, ker so iz drugih kontinentov in ne prihajajo na Eurocup in zato nismo vedeli kako jadrajo

Naslov svetovnega prvaka sta osvojila Avstralca Kyle O’Connell in Tom Siganto, podprvaka sta postala Argentinca Ignacio Varisco in Federico Garcia, na tretjem mestu pa sta končala Američana Christopher Williford in Wade Waddell.

Vir: JZS.si