V torek je zagorelo na motornem plovilu v zalivu Mala Lamjana na otoku Ugljan.

V torek ob 15.50 uri so v Luški kapitaniji Zadar prejeli nujni klic, da je zagorelo na motornem plovilu v zalivu Mala Lamjana na otoku Ugljan. V požaru je lastnik plovila utrpel hude opekline.

Ker je bil lastnik plovila v življenjski nevarnosti, so nemudoma organizirali hiter prevoz z otoka Ugljan v Zadar, kjer so ga čakali delavci prve medicinske pomoči. Poškodovanega lastnika plovila so nemudoma odpeljali v zadarsko bolnišnico.

Po ogledu mesta nezgode, so ugotovili, da je zagorelo na motornem plovilu, ki pluje pod hrvaško zastavo, njen lastnik pa je 67 letni Hrvat.

Ko je lastnik opazil, da je v motornem prostoru njegovega plovila izbruhnil požar, je začel z gašenjem. Zaradi neprimerne zaščitne opreme in napačnega postopka gašenja, je dobil močne opekline. Ko so to opazili delavci zaposleni v bližnjem podjetju, so mu priskočili na pomoč, pogasili požar ter priskrbeli hiter prevoz poškodovanega.

Na kraj nesreče so prišli tudi gasilci iz Kukljice, ki so zaščitili plovilo pred možnostjo ponovnega izbruha požara.

Kako se preventivno zaščititi pred požaron na plovilu?

Preventivo se lahko pred požarom zaščitite z avtomatskimi gasilnimi aparati, ki se bodo aktivirali, ko bodo prišli v stik z ognjem. S tem boste zavarovali svoje življenje, življenje vaše družine, posadke in svoje plovilo. Izjemno učinkovit in biološko razgradljiv gasilni aparat je PYRoff.

Vse o aparatu si lahko preberete na tej povezavi: PYRoff - gasilni aparat

Gasilni aparat PYRoff lahko naročite na tej povezavi: Naroči PYRoff!






Vir: MMPI