Minuli vikend je JK Olimpic v sodelovanju z JZS in CKŠP Izola izvedel prvo Ribiško regato, ki je štela za državno prvenstvo v jadralnem razredu Laser 4.7.

V čudovitih jadralnih pogojih na regatnem polju pred Izolo je bilo izpeljanih vseh šest načrtovanih plovov. V konkurenci dvanajstih jadralcev iz Slovenije in Italije se je v danih razmerah najbolje znašel Taš Kolman iz JK Burja, ki je z absolutno zmago osvojil naslov državnega prvaka pred Andrejem Frasom iz JK Izola, tretje mesto na državnem prvenstvu je zasedel Maj Musa Olivieri iz JK Olimpic. V konkurenci deklet je slavila Lara Ros iz KVŠ Velenje.

Ribiško regato so za medsebojni klubski obračun izkoristili tudi najmlajši optimisti, kjer je največ iznajdljivosti pokazal Jakob Musa Olivier (JK Olimpic), sledil mu je Gašper Babič iz JK Izola, medtem ko je tretje mesto osvojila Vida Borštnar (JK Olimpic).

Organizator obljublja, da bo regata postala tradicionalna v želji pritegniti še več jadralcev, ki jim v Izoli za Ribiški praznik zagotovo ne bo dolgočasno.

Vir: JZS.si