Za surfanje ne potrebujete več ne valov ne vetra.

Podjetje Onean je predstavilo novo desko za surfanje. Sedaj ne potrebujete več ne vetra ne valov, da lahko uživate v adrenalinskem deskanju.

Nova deska za surfanje ima vgrajen električni motor, ki omogoča hitro deskanje po vodi, kjer ni ne vetra ne valov. Z njo lahko po vodi plujete počasi, če pa ste adrenalinski odvisnik, pa lahko z njo dobesedno drvite po vodni gladini. Deska deluje tiho in je okolju prijazna. Trenutno so trgu ponudili dva modela s katerim bodo pokrili želje dveh segmentov kupcev. Na voljo so z različnimi močmi pogona, tako da si lahko vsak izbere sebi najprimernejšega.

Model Manta je večji in ima izjemno plovnost in stabilnost. Namenjen je tistim, ki bi se na vodi radi sprostili in uživali v mirni plovbi z majhno hitrostjo. V dolžino meri 230 cm, ima volumen 200 l in tehta 16 kg. Poganja ga 450W električni motor in dosega hitrosti plovbe do 7 km/h (4 vozle).

Model Carver je prava izbira za adrenalinske užitkarje, ki bi radi drseli po vodni gladini. Deska v dolžino meri 245 cm, ima volumen 170 l in težo le 12 kg. Vgrajen ima električna motor z močjo 4400 W. Kolikšna je največja hitrost plovbe, ki jo razvije deska, še ni znano, saj vsi testi še niso opravljeni.

Pri razvoju je sodelovalo podjetje Bizintek engineering and design, ki je razvilo električne komponente, podjetje Aquila Boards, pa je poskrbelo za učinkovite vodne črpalke.

Cena hitrejše zmogljivejše deske znaša 3.450,00 EUR, manjše in počasnejše pa 3.600 EUR. Cena dodatne baterije za pogon znaša 1.150,00 EUR.

Več na: www.onean.com