V Haifi v Izraelu se je danes nadaljevalo svetovno prvenstvo olimpijskega razreda 470. V slabem vetru, ki je pihal s hitrostjo med pet in deset vozlov so jadralke odjadrale dva plova.

Tini Mrak in Veroniki Macarol se tudi danes ni izšlo po načrtih. V prvem plovu sta po slabem startu v cilj prijadrali na 29. mestu, v drugem plovu, ko je veter še nekoliko padel, pa sta zabeležili še 16. mesto in sta po dveh dneh in štirih odjadranih plovih po za zdaj neuradnih podatkih na skupnem 23. mestu.

Tina Mrak je po vrnitvi na kopno povedala: »Danes je bilo malo vetra, pet do devet vozlov, prvo regato nekoliko več. Spet sva slabo startali in se nisva nikakor prebili na čist veter. Iz ozadja je bilo nemogoče voziti taktiko, ki sva si jo zamislili. V drugi regati je bilo podobno. Pogoji so bili zahtevni in veter je spreminjal smer, ampak to ni razlog za najin slab nastop. Jutri sta ponovno predvideni dve regati, s podobno napovedjo šibkega vetra.«

V vodstvu sta še vedno Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Irmina Mrozek Gliszczynska, na drugo mesto sta se z današnjim dobrim jadranjem prebili Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar, na tretje mesto pa sta se povzpeli Britanki Hannah Mills in Saskia Clark.

Do petka se bodo jadralke pomerile še v šestih plovih, v soboto pa najboljših deset posadk čaka še zadnje dejanje svetovnega prvenstva, regata za medalje.

Vir: JZS.si, Foto: Aquazoom / International 470 Class