V Piranskem zalivu je minuli vikend potekal bogat jadralni program. V organizacijo je bila vključena vrsta jadralnih klubov. Pester program regat v različnih razredih je na morje pred Portorožem pritegnil številne jadralke in jadralce iz Italije, Nemčije, Avstrije, Češke in Slovenije.

Jadralni vikend je v edinstven jadralni dogodek povezal evropsko prvenstvo razreda UFO22, državno prvenstvo za razreda Fireball in Flying Junior, regato za Občinski praznik in Trofej Lea Molinari za razred optimist in že tradicionalno regato Vsi jadrat! Everybody Go Sailing!, ki s skupnim štartom jadrnic s pomično kobilico in formulo za preračun časov združuje različne jadralske razrede in predstavlja enkratno priložnost za druženje jadralk in jadralcev.

V razredu Flying Junior Open za pokal Slovenije je prvo mesto zasedel Matej Planinšič, drugo Rok Volk na tretje pa se je uvrstil Igor Jerkič. V razredu Fireball Open so slavile češke posadke. Prvo mesto je osvojil Jaroslav Verne, drugo Jiri Paružek, bron pa si je prislužil Milan Jeništa. Najbolje uvrščena Slovenka v tem razredu je bila Eva Peternelj, ki je zasedla peto mesto. V razredu UFO22 so prevladovale italijanske posadke, ki so zasedle vseh prvih pet mest.

Vir: JZS.si; foto: Jakica Jesih