Pred jadralci regate Clipper se razvija področje visokega zračnega pritiska. Ekipe se že zavedajo, da bodo morale izbrati pravilno taktiko, če bodo hotele v cilj pripluti pred tekmeci.

Taktiki vseh ekip so že strnili glave in podrobno študirajo prihajajoče vremenske razmere. Izbrati morajo idealno pot za plovbo do cilja v južnoafriškem Cape Townu.

Hitrost vetra že pada in bo padala še cel dan. Najti pravo pot za plovbo proti vzhodu bo zelo težko. Jadralci se bojijo celo brezvetrja.

Ekipe Garmin, Derry~Londonderry~Doire in Mission Performance bodo izkoristile možnost in postale nevidne za tekmece ob 12.00 uri (UTC). S tem bodo skrile svoje taktične odločitve za plovbo na zadnjih 500 navtičnih miljah do Cape Towna.

V razvrstitvi je ekipa Derry~Londonderry~Doire pridobila eno mesto in trenutno pluje na tretjem mestu. Prednost so si priborili na oceanskem šprintu, ki so ga prejadrali izjemno dobro in ekipo Mission Performance potisnili za mesto nazaj. Na prvem mestu trenutno pluje ekipa Garmin, ki ima pred drugo uvrščeno ekipo Great Britan slabih 30 nmi prednosti. Vodilne do cilja loči manj kot 500 nmi. Na zadnjih mestih plujeta ekipi Lmax Exchange in Qingdao, ki zaostajata okrog 900 nmi.

Peter Thornton, skipper ekipe GREAT Britain, ki pluje na drugem mestu je komentiral prihajajoče vremenske razmere: »Kaj se bo zgodilo v teh šibkih vetrovih v območju visokega pritiska? Jadrnice, ki plujejo na vzhodu, bodo prve zaplule vanj in verjetno se bodo ustavile. Začelje flote, ki pluje še na zahodu, bo nadoknadilo zaostanek in ekipe se nam bodo približale. Takrat se bodo vetrovi verjetno okrepili. Na cilju bodo razlike verjetno zelo majhne. Tam zopet pričakujemo vetrove, ki bodo dosegali hitrosti preko 30 vozlov.«