Le še dan nas loči od zdaj že tradicionalne Halloween regate za jadralke in jadralce razreda optimist in nepozabnega »čarovniškega« Halloween druženja, ki ga Jadralni klub Pirat iz Portoroža zdaj že četrto leto zapored pripravlja za mlade jadralce in njihove starše. Sončen in topel Portorož jih bo pričakal to soboto in nedeljo, 24. in 25. oktobra.

Potem, ko je regato Halloween prvi dve leti s svojo odlično infrastrukturo gostila Marina Portorož, pa se bo tokrat že drugič dogajanje odvijalo v prostorih JK Pirat. To regati dodaja nekaj klubske domačnosti, za vso potrebno ugodje pa bo seveda poskrbljeno tudi letos.

Regata Halloween se vse bolj uveljavlja kot športno-zabaven in priljubljen zaključek regatne sezone za najmlajše jadralce iz regije - tudi tokrat bodo prišli iz Avstrije, Češke, Italije, Madžarske, Slovaške in Slovenije. Doslej je formalno prijavljenih nekaj čez 50 jadralcev, pričakujemo pa, da se jih bo na regatnem polju pomerilo okoli 200.

Da bo konkurenca močna, bodo poskrbeli tudi slovenski jadralci - med prijavljenimi je aktualni državni prvak Matej Planinšič (JK Pirat), član reprezentance Jaka Romih (JK Pirat), prav Piratovi optimisti pa so tudi aktualni ekipni državni prvaki.

Jadralski vikend bo vključeval šest plovov, ki jim bo sledilo veselo druženje s pogostitvijo, srečolovom in sobotni obisk čarovnice, ki že čara lepo vreme, dober veter in številne odlične nagrade! Lepo vabljeni in toplo dobrodošli!