Plovilo, ki ponuja dovolj prostora za udobno bivanje štirih oseb, po sezoni pa ga je mogoče odpeljati na prikolici in se izogniti visokim stroškom hrambe v marini, je zagotovo zanimivo velikemu številu navtikov.

Glastron GS 259 je najnovejši model v paleti tega priznanega ameriškega proizvajalca, novinec pa v razred kompaktnih cruiserjev prinaša obilico novosti in inovativnih rešitev.

Takoj je opazen domiselno zaobljen premec, ki skrajša skupno dolžino plovila, hkrati pa so uporabna dolžina, funkcionalnost in plovne lastnosti popolnoma primerljivi s precej večjimi plovili. Razporeditev v kokpitu je zračna in funkcionalna. Naslonjalo na krmi je preklopno, v kokpitu pa lahko postavimo mizo, ali pa sedežno klop v obliki črke U zapolnimo z blazinami in nastane prostrana ploščad za sončenje. Kot opcija je na voljo tudi zunanja kuhinja in hladilnik. Dostop na premec  iz kokpita je preko fiksnih stopnic, na sredini prekinjena ograja pa olajša vstopanje in izstopanje na plovilo čez premec. Pod palubo je salon s kuhinjskim blokom, U – sedežno klopjo ter mizo, kopalnica z WC-jem, spalna kabina za dve osebi pod kokpitom, mizo v salonu pa je moč spustiti in spremeniti v dodatno ležišče za dva.

Plovilo je bilo zasnovano tako, da po širini in teži omogoča prevoz po cesti s 3.500 kg prikolico.

Za pogon skrbi en motor, motorna paleta pa obsega bencinske motorje zadnje generacije Volvo Penta ali MerCruiser z močjo od  240 do 300 KM, ki so lažji, varčnejši in cenejši za vzdrževanje od predhodnikov.  Uradna svetovna predstavitev plovila bo na navtičnem sejmu V Düsseldorfu januarja 2016, več informacij pa je na voljo pri zastopniku, podjetju As Boats iz Frama.

Info:  www.as-boats.si