V Združenih arabskih emiratih se je danes z regatami za medalje zaključilo drugo finale ISAF svetovnega pokala v jadranju.

V razredu formula kite, kjer je kot edini slovenski predstavnik nastopil kajtar Toni Vodišek, se je 12 najboljših, med njimi tudi mladi Koprčan, v skupinah po šest pomerilo v polfinalu. Toni Vodišek je v dveh vožnjah dosegel drugo in peto mesto, kar je na koncu zadoščalo za osmo mesto, z enakim številom točko kot tekmovalca na šestem in sedmem mestu. V finalno vožnjo se zaradi slabšega kvalifikacijskega mesta ni uvrstil, vendar je končno osmo mesto za petnajstletnega Slovenca dobra popotnica za naprej, tudi v luči prizadevanj, da bi leta 2020 v Tokiu kajtanje postalo olimpijski šport.

Toni Vodišek po današnjem zaključku: »Z osmim mestom na finalu svetovnega pokala v jadranju sem zelo zadovoljen. Čaka me dolga zima priprav, vendar drugo leto pridem po medaljo.” Zmagovalec finala v razredu formula kite je Britanec Oliver Bridge, drugo in tretje mesto pa sta osvojila Španca Florian Trittel in Alejandro Climent Hernandez.

Vir: JZS.si, foto: Pedro Martinez / Sailing Energy