Španska agencija za iskanje in reševanje na morju Salvamento se je v torek popoldne odzvala na klic v sili z ladje Modern Express.

Tovorna ladja Modern Expres, ki služi za prevoz vozil, je plula severno od španske obale. Zaradi izjemno razburkanih voda Biskajskega zaliva se ja začela močno nagibati. Kapitan ladje je opravil klic v sili, na katerega se je javila španska agencija za pomoč in reševanje na morju. Po navedbah kapitana so bile razmere na morju grozne. Valovi, ki jih je povzročal močan jugozahodni meter so presegali 8m. Ladja se je nevarno nagnila za 40 stopinj.

Proti ladji, ki je bila približno 148 nmi severno od rta Ortegal v Španiji, je odletel helikopter in pričel z reševanjem 22 članske posadke. Proti ladji se je odpravilo tudi šest plovil, ki so bila v času reševanja od ladje oddaljena manj kot 3 nmi. S prvim helikopterjem so z ladje dvignili 16 članov posadke in jih odpeljali v La Coruno, nato pa z drugim še preostalih 6.

Ladja Modern Expres v dolžino meri 163 m in pluje pod Panamsko zastavo. Plula iz Gabona proti pristanišči La Havre v Franciji.

<

Rescatados los 22 tripulantes del mercante Modern Express a 148 millas al Norte de Cabo Ortegal from Salvamento Marítimo on Vimeo.

Vir: Salvamento Maritimo