V Las Palmasu na Kanarskih otokih se nadaljuje odprto evropsko prvenstvo razreda laser. Tudi danes so jadralke in jadralci opravili po tri plove in tako nadomestili prvi dan prvenstva, ko so zaradi močnega vetra in visokih valov ostali na kopnem.

V olimpijskem razredu laser je po šestih odjadranih plovih in zaključku kvalifikacijske serije najvišje uvrščeni slovenski predstavnik Mariborčan Žan Luka Zelko (ŠD Maraktiv), ki je danes z dobrim jadranjem napredoval kar nekaj mest po lestvici navzgor. Z odličnim sedmim, 26. in 19. mestom je na skupnem 39. mestu. Nik Pletikos (JK Portorož) je v današnjih treh plovih končal na 47., 25. in 48. mestu in je na 74. mestu. Na prvem mestu ostaja Britanec Nik Thompson, na drugo mesto se je povzpel Argentinec Julio Alsogary, tretji pa je Nemec Philipp Buhl.

Edina Slovenka med jadralkami olimpijskega razreda laser radial Kim Pletikos (JK Portorož)  je v današnjih treh plovih v cilj prijadrala na 42., 13. in 35. mestu in je na skupnem 74. mestu. Vrstni red na vrhu se ni spreminjal, prvo mesto si tudi po današnjem dnevu delita Nizozemka Marit Bouwmeester in Švedinja Josefin Olsson, na tretjem mestu pa je Finka Tuula Tenkanen.

Jutri se začenja finalna serija, do petka pa je pred jadralkami in jadralci še po šest plovov.

Vir: JZS.si; Foto: Alberto Sánchez / European Laser Senior Championship 2016