Spoštovani, poslovni partnerji INTERNAUTICE, spoštovani razstavljavci, dobrodošli na 21. razstavi navtike, INTERNAUTICA 2016! Le še nekaj več kot 20 dni nas loči do začetka 21. INTERNAUTICE, najpomembnejšega jadranskega navtičnega sejma.

V lanskem letu je Internautica zabeležila dobre prodajne rezultate in temu primeren je tudi letošen odziv med razstavljavci. Razveseljuje nas veliko število napovedanih premier plovil, ki bodo zagotovo požela precejšnje zanimanje obiskovalcev.

Slovenski Elan tudi letos pripravlja celovito predstavitev vseh plovil, ki so trenutno v proizvodnji, kar pomeni, da bo mogoče na njihovem razstavnem prostoru videti in preizkusiti 12 različnih jadrnic. Tudi GreenLine, ki je sedaj v novi organizacijski shemi, bo ponovno gost Internautice z dvemi novimi plovili iz letošnje proizvodnje. Italijanski proizvajalec Absolute najavlja Jadransko premiero, svojo novo motorno jahto Navetta 52, ki združuje bogate izkušnje gradnje plovil, tehnološke inovacije, izjemen stil, varnost, udobje in visoko učinkovitost pri porabi goriva. Glede na dober prodajni rezultat minule Internautice pa je Absolute poleg omenjene jahte pripravil še predstavitev treh drugih modelov med katerimi je največja jahta dolga preko 20 metrov. Ko smo že pri večjih jahtah, nikakor ne smemo izpustiti napovedanega Ferretti-jevega in Pershing-ovega programa, med največjimi razstavljenimi plovili pa bo vsekakor luksuzni in tehnološko superiorni Dreamline, ki presega 30 metrov.

Za ljubitelje ekstremnega jadranja bo prava poslastica DRAGONFLY 25, visoko zmogljiv trimaran, nagrajen z naslovom Yacht of the Year 2016 v kategoriji večtrupnih plovil ter zmagovalec revije Sail za leto 2016 v ZDA, CRANCHI ZAFFIRO 35, predstavnik nove generacije njihove najbolj uspešnih cruiserjev linije “ Zaffiro”, priznane italijanske ladjedelnice Cantiere Nautico Cranchi, OVERBLUE 44 - “Homeboat” jahta, ki ponuja vse udobje sodobnega doma, je enostavna za vzdrževanje, izdelana po sodobnih ekoloških kriterijih, cenovno konkurenčna in primerna za križarjenje v vseh pogoji, prestižna jadrnica SOLARIS 50, nagrajena z naslovom Yacht of the Year 2016 v kategoriji Performance Cruiser, in ne nazadnje BAVARIA Sport 300 open ter Linssen Grand Sturdy 410 AC. To je seveda le nekaj premier in novosti zanimivega programa, ki ga prinaša INTERNAUTICA 2016, manjkali pa ne bodo Hanse, Lagoon, Ranieri, Grand, BRB Sea-Doo, BRP Evinrude, Zodiac, AB Inflatables, Zar, Baltic Boats, Admiral Boats, Alfastreet, FourWinns, Glastron, Prince, Sea Ray, Bayliner, Quicksilver, Whaly Boats, Panoramio, Ocean Volt, Torqeedo, Suzuki, Parsun, Jet Thruster, Ultra Marine in številni drugi.

Poleg tradicionalnega SUP tekmovanja, ki šteje za pokal Slovenije, regate starodobnih plovil in predstavitve starodobnih avtomobilov, so napovedani številni zabavni in zanimivi družabni dogodki, me drugim tudi predstavitve varnostnih postopkov EMERGENSEA v primeru reševanja različnih težav med plovbo.

V okviru razstavnih programov Internautice bo poleg Zelene Avenije, ki bo predstavila nove dosežke na področju zelene mobilnosti, učinkovite rabe energije in trajnostnega razvoja novih tehnologij, mogoče spoznati tudi nekatere domače in tuje ponudnike storitev s področja “Karavaninga”, ki se v mnogih točkah srečuje z navtičnim načinom življenja.

Obeta se tudi pestra ponudba navtične opreme, športnih oblačil in pripomočkov za preživljanje prostega časa na morju ter številni vznemirljivi družabni dogodki. Za razstavljavce smo pripravili še nekaj možnosti in prostih razstavnih površin in veselilo bi nas, če bi se nam pridružili tudi Vi.

Vljudno vas vabimo, da nas kontaktirate in si tako zagotovite možnost za učinkovito in kakovostno predstavitev svojih razstavnih programov.

V kolikor potrebujete podrobnejše informacije v zvezi z letošnjo razstavo navtike, nas lahko tudi pokličete.

Internautica 2016 bo potekala v dneh od 4. do 8. maja 2016, prijavo za sodelovanje pa lahko uredite TUKAJ in na naslednjih povezavah:

INTERNAUTICA 2016

Tel: + 386 1 565 51 26

Fax: + 386 1 565 50 76

e-mail: internautica@internautica.net

Daniela Mate Krilič: e-mail: daniela.krilic@internautica.net

Klavdija Binter e-mail: klavdija.binter@internautica.net