Super jahta Elixir je bila premierno predstavljena na salonu plovil v Monaku. Je bila ena izmed tistih, za katere pravijo, ki si jo preprosto morate ogledati. V oči je padla številnim obiskovalcem in tudi novinarjem revije SuperYacht.

Nagrado Baccarat SuperYacht World podeljujeta revija SuperYacht in blagovna znamka Baccarat od leta 2013. Prvo nagrado so podelili jadrnici Maltese Falcon iz ladjedelnice Perini Navi. Leta 2014 je nagrado prejela 46 m dolga motorna jahta Como iz ladjedelnice Feadship ter v letu 2015 lovoriko predala 76,6 m dolgi motorni jahti Yersin.

Lanskoletni naziv je pripadel super jahti Elixir iz ladjedelnice Amelis. Izbor so utemeljili z besedami: edinstven primer natančne izdelave, eleganca in edinstvenost.

Jahta v dolžino meri 55m. Zunanjost je oblikoval Tim Heywood, notranjosti pa se je posvetila Laura Sessa. V sodelovanju jima je uspelo izdelati plovilo s številnimi ekscentričnimi kontrasti. Povsod se prepletajo temni in svetli toni, močne in robustne linije se prepletajo z nežno eleganco, sproščeno vzdušje se prepleta z modernim čistim designom.

Elixir ima na najvišjem, tretjem krovu, sončno ploščad, ki v dolžino meri 25m. Na njej je 3000 litrski Jacuzzi in luksuzno opremljena površina za uživanje v izmeri 155 m2. Na drugem, srednjem krovu je krmarnica, v krmnem delu pa elegantna jedilnica. Jahta je namenjena dvanajstim gostom. Na voljo je pet kabin. Največja je seveda lastniška, ki meri 77m2. Nekoliko manjša je VIP kabina, še nekoliko bolj »skromna« pa  je ena kabina z dvojno posteljo in dve kabini z ločenimi posteljami. Za udobje gostov skrbi 13 članska posadka.

Superjahta že ima lastnika. Možno pa jo je najeti. Pluje predvsem po Mediteranu. Cena najema znaša 275.000 EUR tedensko, prišteti pa bo potrebno še stroške plovbe.