Sirena Marine bo z začetkom navtične sezone 2021 v svoje modele Sirena 58, 58 Coupe in Sirena 64 začela vgrajevati šest valjne pogonske motorje serije D 11 in D13 proizvajalca Volvo Penta.

»Miren tek, nizek nivo hrupa, nizka poraba, zanesljivost, vzdržljivost in ena od najnižjih stopenj izpustov CO2 med primerljivimi motorji, so lastnosti, ki prepričajo še tako zahtevnega lastnika jahte. Poleg tega celotna linija motorjev Volvo Penta izpolnjuje emisijske standarde EU 5«, je povedal Igor Levc, direktor podjetja Lex Ocean, uradnega zastopnika podjetja Sirena Marine za Slovenijo, Hrvaško in Črno goro.

Izvedba pogona ostaja enaka, V osni pogon Sirenam namreč omogoča izrabo vseh prednosti pol izpodrivnega trupa. Nizki vrtljaji motorja, ki v režimu potovalne hitrosti ne presežejo 2000 vrtljajev na minuto, veliko prestavno razmerje in pogonski vijaki z največjim možnim premerom vsem Sireninim modelom omogočajo do 20 odstotkov nižjo porabo goriva v primerjavi s primerljivimi jahtami. Sirena Yachts v  svojih modelih ohranja tudi vse prednosti, ki jih Volvo Penta omogoča s sistemom elektronskega nadzora motorjev. Lastnikom Siren je tako na voljo pristajanje in plovba s pomočjo krmilne paličice(joystick docking) in dinamično pozicioniranje.

O kakovosti Volvo Penta znamke govori tudi podatek, da so bila med zmagovalci svetovne nagrade »Work Boat World Awards 2020« najpogosteje ravno plovila z vgrajenimi motorji Volvo Penta. Na Sirenin izbor novega dobavitelja motorjev je vplivalo tudi, da je Volvo Penta s kar 3500 uradnimi servisnimi točkami enakomerno razporejenimi po vseh državah sveta eden izmed proizvajalcev navtičnih pogonov z najkakovostnejšo poprodajno podporo. Na vzhodni jadranski obali oziroma v Sloveniji, na Hrvaškem in v Črni gori, bo lastnik Sirene lahko pomoč pri vzdrževanju ali popravilu vgrajenih motorjev našel kar pri 36 pooblaščenih Volvo Penta servisnih centrih. Sirena Yachts in Volvo Penta tako združujeta predanost najvišji kakovosti servisne podpore njunih uporabnikov.

Več o plovilih Sirena na spletni strani: Lexocean.si