Porto Baroš, Rijeka

Hrvaško ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo je na razpis prejelo ponudbo za izgradnjo marine na območju Porto Baroš, kužnem delu reškega pristanišča.

Na razpis je prispela le ena ponudba podjetja ACI-Gitone, d. o. o., v vrednosti 363.000.000 HRK oziroma 50 mio EUR. Strokovna ekipa bo ocenila ponudbo v prihodnjih desetih dneh in izdala mnenje. Če bo pozitivno, bo podjetje ACI-Gitone, d. o. o., pridobilo 30-letno koncesijo na delu kopnega in morja, kjer bodo lahko zgradili marino in potrebno infrastrukturo. V koncesijo je zajeto morsko področje v velikosti 105.897 m2, kjer bo zgrajenih 500 turističnih privezov.

Minister Oleg Butković je komentiral:

»Odpiranje ponudb (ene – opremil avtor) za izgradnjo nove marine Porto Baroš, je velik mejnik pri realizaciji največje investicije v hrvaški turizem v zadnjih letih. Z investicijo se Hrvaška želi pozicionirati kot vrhunska navtična destinacija. To bo omogočilo nadaljnji razvoj okolice, odprla se bodo številna delovna mesta in odprle se bodo številne nove poslovne priložnosti. Ponudnik ACI-Gitone, d. o. o., je partnersko podjetje domačega in tujega kapitala z visoko kredibilnostjo. Če je njihova ponudba ustrezna, bo mesto Reka z bogato kulturno in zabavno ponudbo postala obvezna destinacija, ki jo bo treba obiskati.«

Foto: Freya d.o.o.