Alfastreet 23 Cabin Evolution

23 Cabin je zadnjih deset let najbolje prodajani model podjetja Alfastreet Marine iz Sežane, saj na 7,8 m dolžine ponuja izjemno prostoren in uporaben kokpit. Podjetje je zaradi velikega povpraševanja konec leta 2020 predstavilo popolnoma nov model 23 Cabin Evolution, ki je vidna nadgradnja prejšnjega najbolje prodajanega modela 23 Cabin.

Nov model je bil najprej predstavljen v popolnoma električni izvedbi, v prihodnjem mesecu pa bo podjetje predstavilo še športno verzijo istega modela, in sicer z 4,5 l vgradnim motorjem znamke Mercruiser V6, ki ima 250 konjskih moči. V mesecu juniju pa bo podjetje lansiralo tudi ta model z zunajkrmnim motorjem Yamaha 250. Ker je model razpoložljiv v dveh verzijah trupa, lahko izbiramo med številnimi možnostmi motorizacije, od električnih pogonov do vgradnih ali zunajkrmnih motorjev.

Poleg odličnih plovnih lastnosti najdemo na tem modelu izredno praktične tehnične rešitve, ki prispevajo k dodatnemu udobju, tako da je na plovilu praktično mogoče preživeti celoten dan na vodi, kabina pa je dovolj prostorna tudi za prenočitev. Plovilo ponuja nastavljive vzglavnike sedišč, kar dodatno prispeva k udobju, dodatni prostor za sončenje pa je zagotovljen z raztegljivo ležalno blazino, ki meri skupaj v dolžino kar 170 cm. Za dodatno senčenje tega dela poskrbi dodatna montažna platnena strehe, tako da senčenih površin na tem plovilu res ne primanjkuje.

Alfastreet 23 Cabin Evolution

Izredno sta zanimiva tudi dva stranska vhoda na plovilo iz krme, ki imata tudi po meri izdelana vratca, ki prispevajo k dodatni varnosti na plovilu.

Izredno atraktivna in vpadljiva je tudi konzola plovila, ki vsebuje elemente iz avtomobilske industrije, črn laminat v imitaciji lesa spominja na notranjost Mercedesa, dekorativna LED-osvetlitev pa je zelo podobna tistim, ki jih vgrajujejo v najprestižnejše blagovne znamke avtomobilov. Skratka, detajli so vidni povsod in ne preseneča nas, da je podjetje s svojo unikatnostjo prepričalo tudi najzahtevnejše navtične navdušence.

Najbolj izstopajoča oprema plovila pa je vsekakor trda hidravlična streha, ki poleg izredne funkcionalnosti ponuja tudi odlično senčenje kokpita v vseh letnih časih. Streha novega modela je zasnovana tako, da se delno odpre naprej proti premcu, kar omogoča lažji prehod v kokpit, obenem pa tudi več sonca znotraj kokpita. Če se odločite za to opcijo, lahko pozabite na cerado oziroma pokrivalo plovila, saj lahko streho preko daljinskega upravljalnika zaprete v samo 30 sekundah. Torej, na tržišču trenutno resnično ni bolj priročne uporabe od rešitve, ki jo ponuja Alfastreet Marine. Prav zaradi tega dejstva je ta trda streha tudi največji atribut podjetja, saj so skoraj vsa plovila prodana s to opcijo.

Vse modele in proizvodnjo si je mogoče ogledati na sedežu podjetja med njihovim delovnim časom in po predhodnem dogovoru tudi ob sobotah in nedeljah.

Testirajte plovilo 

Med 3. in 5. majem pa bo mogoče v Marini Izola preizkusiti oba najnovejša modela, 23 Cabin Evolution Sport 250 in 28 Cabin Sport 350. Prijave za testne vožnje sprejemajo na njihov elektronski naslov info@alfastreet-marine.com.

 

Alfastreet 23 Cabin Evolution