Japonski jadralec Kenichi Horie namerava pri starosti 83 let prepluti Tihi ocen v vsega 6 m dolgi jadrnici.

Japonski jadralec namerava pri visoki starosti pluti iz San Francisca na Japonsko. Podoben podvig je opravil leta 1962, ko je bil star vsega 23 let. Na 19 čevljev (6 m) dolg jadrnici je preplul Tihi ocean a takrat je plul iz Japonske proti ZDA. Za plovbo je potreboval 94 dni. Kljub temi, da je od 2. svetovne vojne minilo že 17 let, so ga ob prihodu v ZDA aretirali. Ko je za aretacijo izvedel takratni župan George Christopher, mu je odobril 30 dnevno vizo in ga rešil iz zapora.

Japonec je vse od leta 1962 izvedel več jadranj, ki so nosila okoljsko noto. S Havajev je plul v Okinavo na čolnu, ki ga je poganjal s pedali. V 148 dneh je uspel iz Ekvadorja pripluti do Tokia v plovilu, ki ga je poganjala zgolj sončna energija. Leta 199 je iz San Francisca plul vse do Japonske v katamaranu, ki ga je izdelal iz 530 sodčkov piva.

Po 60 letih od prvega svojega podviga namerava ponovno prepluti Tihi ocean. Pri 83 letih bo iz San Francisca plul proti Japonski. Plovbo bo pričel meseca marca. Na Japonskem namerava pristati po 2 mesecih in pol plovbe. Tokrat bo plul v 18 čevljev (5,5, m) dolgi jadrnici, ki jo je oblikoval Ichiro Yokoyama, sin oblikovalca, ki je izdelal jadrnico Mermaid s katero je ocean preplul pred 60 leti.