Marina Punat

Medtem ko smo vsi v pričakovanju sončnih in toplih dni, ki vas bodo spet zvabili na morje, v marini Punat ob rednih aktivnostih trdo delajo na številnih novih projektih.

Gradi se nov bazen za »travel lift«, vhod v marino in nov hidrantni vod

V ladjedelnici potekajo obsežna dela pri ureditvi bazena za travel lift z nosilnostjo 100 ton. Izvajalska dela potekajo po načrtu, zaključek prve faze je predviden do 1. aprila prihodnjega leta. V planu je priprava terena za izgradnjo bazena za novi travel lift; začeli so s procesom naročila travel lifta za dvigovanje plovil z nosilnostjo 500 ton. V servisni coni bodo po končanih delih stari navozi zasuti, kar bo realizirano v sklepni fazi zaključnih del na tem projektu.

Ladjedelnica Punat bo tako v prihodnjih nekaj letih razpolagala z velikim tehnološkim napredkom, ki ji bo omogočal ne le boljšo infrastrukturo za dvigovanje plovil, ampak tudi večji prostor za manever in nastanitev plovil, ob hkratnem bistvenem zmanjšanju hrupa pri izvajalskih delih in minimalnem vplivu na okolje.

V sklepni fazi so dela pri zamenjavi hidrantskega voda v coni B ob promenadi med pomoloma B1 in B6. Kot vsako leto tudi letos menjajo odslužene in dotrajane dele infrastrukture, da bi zagotovili obljubljeno kontinuirano kakovost storitev za vas in vaša plovila. Asfaltirali so več kot 2000 m2 parkirnih površin ob restavraciji Marina.

Začela so se dela pri razširitvi ceste za stavbo glavne recepcije, s čimer želijo zagotoviti varnejšo traso za transport plovil in promet vozil skozi marino. Dosedanji vhod v marino bodo to zimo uredili še bolj racionalno, da bodo omogočili čim večjo vidljivost ob prihodu in odhodu iz marine, hkrati pa čim bolj izkoristili prostor.