Največji evropski navtični sejem Boot v Düsseldorfu naj bi v letu 2022 znova odprl vrata. Če bo organiziran, bo daleč od največjega. Številne ladjedelnice so svoj nastop na sejmu že odpovedale.

Düsseldorfski salon plovil bo svoja vrata odprl 22. januarja 2022. Ponudba prikazanih plovil pa bo kot kaže zelo skromna. Svojo udeležbo so že odpovedale največje evropske ladjedelnice, ki so običajno prikazale največ plovil. Tako na salonu ne bo ladjedelnic Beneteau, Janneau, Prestige, Four Winns, Sealine, Fjord, Cranchi, Sessa, Lagoon, Hanse in številnih drugih. Slovenska ladjedelnica Seascape, ki je del grupacije Beneteau, se prav tako ne bo predstavila na salonu. Odpoved je podala tudi sežanska ladjedelnica Alfastreet.

Med slovenskimi ladjedelnicami za zdaj na sejmu ostaja begunjski Elan, ki namerava premierno predstaviti jadrnico Elan E6, plovilo, ki ga je oblikoval svetovno znani oblikovalski studio Pininfarina. Več o plovilu lahko preberete na: Težko pričakovana novost iz Elana je 47-čeveljska lepotica E6.