Kvarner, November

Proti koncu leta vam Hrvaška ponuja veliko zanimivih dogodkov. Izkoristite lepo jesen in se z družino ali prijatelji podajte na raziskovalno avanturo. Spoznajte z nami zanimive ljudi, kulinariko, naravo, dogodke ter možnosti za aktivnosti in namestitev.

MARTINOVANJE V KUTJEVU, 5.– 6.11.2022, KUTJEVO

Martinje v Kutjevu tradicionalno praznujejo prvi vikend v 11. mesecu. Letos, 5. novembra, boste lahko obiskali kutjevaške kleti Bodegrajac, Kutjevo d.d., Soldo, Svitok, Sontaki, Tandara, Škoro in Perak ter uživali v martinovanju.

MARTINOVANJE NA MEDŽIMURSKI VINSKI CESTI, 11.-13. 11. 2022, ŠTRIGOVA

Vinske hiše na Medžimurski vinski cesti vsakogar, kdor stopi v njih, očarajo že ob prvem srečanju. Novembra, ko godujejo Martini, je nedvomno eden najbolj priljubljenih mesecev na Hrvaškem. Gre za mesec, ko naj bi se mošt spremenil v vino!

CROFISH – MEDNARODNI RIBIŠKI SEJEM, 24.–26.11.2022, POREČ

Cilj sejma je omogočiti zbiranje in predstavitev vseh zainteresiranih gospodarskih subjektov iz dejavnosti ribištva, marikulture in športnega ribolova Republike Hrvaške in sosednjih držav na enem mestu, vse v ozračju mednarodnega in medregionalnega sodelovanja kot pomembnega dejavnika razvoja morskega ribištva in marikulture.

"HOMO SI TEĆ" / RIJEKA RUN, 20.11.2022, RIJEKA

Najštevilčnejša ulična dirka na Hrvaškem, ki se je vsako leto udeleži več tisoč državljanov. Poleg tradicionalnega teka občanov se na tem tekaškem prazniku odvijajo še Reški polmaraton, Hendi Cup in Ciciban Cup.