Boot Dusseldorf 2023

boot Düsseldorf 2023 - pospeševanje priprav

Mednarodna industrija vodnih športov in globalni igralci na krovu

boot - spletna prodaja vstopnic že odprta

Štartni signal za prvi "blue innovation dock" na sejmu boot 2023

 

Poslovna stopnica Düsseldorfskega sejma vrvi od pričakovanj glede sejma boot 2023, ki bo od 21. do 29. januarja ponovno odprl svoja vrata. Prihodnje leto se bo predstavilo približno 1.500 razstavljavcev. "Naša velika zahvala gre mednarodnim razstavljavcem, ki nas tako dobro podpirajo s svojo zvestobo in navdušenjem za boot. Obiskovalci boot 2023 bodo deležni izjemne ponudbe jaht, čolnov, zabave, športa in akcije v 16 halah na površini, ki je enaka velikosti 31 nogometnih igrišč. In naj bom povsem jasen: v Düsseldorfu bomo jeseni, pozimi in spomladi 2022/2023 izvedli prav vse načrtovane sejme. Dobro smo pripravljeni tako glede preskrbe z energijo kot proti širjenju virusov v sejemskih halah. Te so opremljene z najsodobnejšimi visoko zmogljivimi filtri delcev, tako imenovanimi hepa filtri, ki izločijo 99,9 odstotkov virusov iz zraka, prav tako pa je zagotovljena nemotena in zadostna oskrba z energijo. Kot običajno bo temperatura v halah povsod 19 stopinj. V primerjavi z gospodarskimi in geopolitičnimi izzivi našega časa si boot 2023 zasluži oceno kot posebej dragocen sejem,« pojasnjuje generalni direktor Messe Düsseldorf Wolfram Diener.

boot Düsseldorf tudi v letu 2023 nabira točke z veliko mednarodno udeležbo in visoko kakovostjo. Proizvajalci plovil, dobavitelji potapljaške opreme, proizvajalci desk, kanujev in opreme za vodne športne kot tudi številne turistične destinacije spremenijo hale v največji pokriti navtični sejem na svetu. Direktor sejma boot Petros Michelidakis: "V Düsseldorfu bo spet gost - ves svet. Seznam držav razstavljavk sega od Avstralije do Cipra. Posebej me veseli, da so številne potapljaške regije ponovno našle pot k nam in bodo obiskovalce vodile v eksotiko podvodnih svetov. Na primer Egipt, Curaçao, Izrael, Kuba, Mauritius, Oman in Palau bodo predstavili svoje sanjske destinacije. Z novim potapljaškim stolpom in inovativno opremo bo hala 12 središče potapljaške scene.« Tako v smislu razstavnega prostora kot števila razstavljavcev je delež tujih razstavljavcev skoraj 65-odstoten, zaradi česar je boot v vrhu navtičnih sejmov. Skupaj bo januarja v Düsseldorfu zastopanih več kot 60 držav.

Pod sloganom »Moj posel se začne tukaj« / »Moja svoboda se začne tukaj« ("My business starts here" / “My freedom starts here”) nagovarja boot Düsseldorf strokovnjake v industriji in vse ljubitelje vodnih športov. S široko ponudbo izdelkov in storitev vabi v Düsseldorf vnovič vse, ki so aktivni na vodi ali v njej. Organizator pričakuje veliko število premier čolnov in jaht. In prve jahte bodo decembra že potovale v Düsseldorf, mnoge na lastni kobilici ali s prevozom jahte čez Ren neposredno do svojega začasnega priveza na sejmišču.

Michelidakis: "Zelo sem zadovoljen, da nam je skupaj z ladjedelnicami, proizvajalci in trgovci uspelo ponovno narediti sejem boot kot mesto št. 1 za srečanje te panoge. Z zelo redkimi izjemami bodo leta 2023 vnovič vsi pristali v tradicionalnem matičnem pristanišču v Düsseldorfu. Obiskovalci se že veselijo ponovnega začetka sezone vodnih športov s sejmom boot. Čeprav se je spletna prodaja vstopnic za boot začela šele pred nekaj dnevi, ​​že opažamo veliko povpraševanje po njih. boot Düsseldorf so leta 2021 in 2022 hudo pogrešali tako industrija kot uporabniki. Zato je še toliko lepše, da smo se zdaj vrnili na trg v svoji stari velikosti in moči ter lahko ponovno zagotovimo običajni zagon.«

 

Boot Dusseldorf 2023

Vstopnice za boot že na voljo

Vstopnice za boot Düsseldorf 2023 so zdaj na voljo na www.boot.com. Redna spletna cena vstopnice je 19,00 €, za člane www.boot.club.com in ADAC velja znižana cena 17,00 €. Popoldanska vstopnica je na voljo na spletu od ponedeljka do četrtka od 14.00 do 18.00 za samo 10,00 €. Na blagajni stane vstopnica 27,00 €. Caravan Center Messe Düsseldorf ponuja ugodno namestitev za vse ljubitelje čolnov in karavaninga (25,00 € na noč, prihod od 16. ure, odhod do 18. ure naslednji dan). Velik izbor hotelskih sob je na voljo pri potovalni agenciji bcd travel (tel.: +49 30 40365 2117, e-pošta: 347.01@bcdtravel.de). Vse najnovejše informacije o boot in spremljevalnem programu so na voljo na boot.com.

 

Štartni signal za prvi "modri inovacijski dok"

Poleg številnih premier čolnov in novih trendov je boot tudi vodilni sejem, ko gre za trajnost in prenos znanja. Prav tako je sejem platforma za vizionarske ideje. Nov trajnostni forum "modri inovacijski dok" (»blue innovation dock« ali skrajšano »bid«) v hali 10, ki se je že uspešno začel kot spletni dogodek avgusta med sejmom CARAVAN SALON v Düsseldorfu, bo postavil mednarodna merila. Združenje European Boating Industry (EBI) s sedežem v Bruslju in z odličnimi stiki z evropsko politiko je prav tako vključeno kot vsebinski partner. Vseh devet dni sejma se bodo podjetja iz navtične industrije in zunaj nje ter politiki in raziskovalci ukvarjali s perečimi vprašanji o prihodnosti sektorja in delili svoje znanje s poslovnimi obiskovalci. »S ponudbo dajemo temam, kot so trajnost, alternativna goriva, krožno gospodarstvo, uporaba alternativnih materialov pri gradnji čolnov in nevladnim organizacijam (NVO) forum, kjer se lahko predstavijo širši javnosti in razpravljajo o transformaciji industrije. Posebej impresiven je izjemen odziv potencialnih govornikov in oblikovalcev evropskih politik,« pravi Philip Easthill, generalni sekretar EBI.

V devetih dneh sejma 2023 bodo na forumu vsak dan druge teme. Prvo soboto sejma boot bo v ospredju dialog med politiko in industrijo. V nedeljo se bo vse vrtelo okoli izzivov, s katerimi se bodo soočili odločevalci in industrija pri uporabi trajnostnih pogonskih sistemov. V ponedeljek bodo na sporedu mednarodni start-upi, investicije in njihov inovativni razvoj. O gorivih prihodnosti bodo razpravljali v torek. V sredo bodo predstavljeni trajnostni materiali za uspešno krožno gospodarstvo. V četrtek se ponudba osredotoča na trajnostni turizem in vodne športe. Aktualne tehnične inovacije za večjo trajnost bodo vroča tema v petek. Drugo soboto sejma se bodo javnosti predstavile znane nevladne organizacije in stopile v dialog z industrijo. Zavzeti pomorski aktivisti in ljubitelji navtike bodo zadnjo nedeljo na vročem stolu in odgovarjali na vprašanja javnosti.

Vsi obiskovalci boot Düsseldorf 2023 so vljudno vabljeni na forum. Vse panelne razprave se bodo pretakale in oddajale na www.boot.com.

 

Boot Dusseldorf 2023

Matično pristanišče za mednarodne vodne športe

boot Düsseldorf vnovič zasidran na Renu od 21. do 29. januarja 2023

boot Düsseldorf je že 54 let matično pristanišče in gonilo za mednarodne vodne športe. Od 21. do 29. januarja ponuja vse o plovbi z vseh vidikov, na krovu pa so najboljše blagovne znamke. Tako jadralci kot vozniki motornih čolni bodo tukaj našli široko paleto čolnov, od tistih za začetnike in gumenjakov do luksuznih jaht. Potapljanje, deskanje, veslanje in ribolov so prav tako v središču pozornosti sejma. Z inovativnimi in tehnično dovršenimi izdelki razstavljavcev je boot mednarodna inovacijska platforma za svoj sektor in z izjemo premora, povezanega s pandemijo, januarja vsako leto štartni signal za novo sezono vodnih športov. S svojo celovito ponudbo turističnih produktov za obmorske destinacije za počitnice in šport na vodi, ob njej in v njej, privablja vse tiste, ki želijo svoj prosti čas preživeti ob morju, rekah in jezerih. Privlačni spremljevalni programi z zanimivimi intervjuji s partnerji iz panoge, najnovejše trendovske športne ponudbe in vrhunska mešanica delavnic in srečanj tako za ljubitelje rekreacijskih športov kot za strokovnjake naredijo ta sejem edinstven na svetu. boot Düsseldorf je tudi leta 2023 prvi naslov tako za navdušence nad vodnimi športi kot za mednarodne strokovnjake.

Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann