Nautika Zagreb

Zagrebški salon plovil Navtika se po dveh letih premora končno vrača v polnem sijaju na prireditvene odre in s seboj prinaša vso lepoto in inovativnost navtične ponudbe.

Od 22. do 26. februarja že tradicionalno Zagrebški velesejem začenja poslovno leto z najbolj obiskanim in najbolj poslovnim sejmom navtike na Hrvaškem.

Priprave na sejem so v teku, paviljoni so pripravljeni na prihod »plavajočih lepotcev«. Letošnja Navtika poteka v osmih paviljonih (7, 7A, 8A, 9, 11A, 11d, TP, 10A).

Ne zamudite biti del pomembnega poslovnega dogodka, kjer se že 30 let srečujejo navtiki in vsi ljubitelji morja in morskih aktivnosti, kjer se srečujejo vsa pomembna navtična podjetja, se dogovarjajo za medsebojno sodelovanje in mreženje ter se srečajo s svojimi strankami.

Spoštovanja vredna številka 25.000 obiskovalcev, ki se v petih dneh sprehodi skozi sejemske paviljone, zanesljivo priča o tem, kako pomembno in vplivno marketinško orodje so sejmi. Sejmi predstavljajo gospodarsko moč mesta, pa tudi države. Zagrebški sejem navtike je edini kontinentalni sejem navtike na Hrvaškem, s stalno in stabilno rastjo razstavnega prostora in števila obiskovalcev.

Sejem navtike sledi svetovnim trendom, po pestrosti navtične ponudbe pa sodi v kategorijo navtičnih sejmov z najbolj popolno ponudbo. Kot tak je zanimiv tako za poslovneže kot širšo javnost, saj ponuja vse na enem mestu; od b2b srečanj navtike do zanimivosti za širšo publiko. Iz bogate ponudbe nagrad za obiskovalce letos izpostavljamo atraktivno križarjenje; razlog več za obisk zagrebškega velesejma.

Čaka vas vrhunska ponudba jaht, gliserjev, čolnov, kajakov, gumenjakov, ladijskih in zunajkrmnih motorjev, opreme za potapljanje, jadranje in druge vodne športe, promocija novih plovil in navtične opreme na hrvaškem trgu, atraktivna razstava navtične fotografije, lepi primeri tradicionalne hrvaške ladjedelništva v lesu..

Prisotni bodo skoraj vsi pomembne hrvaške ladjedelnice, ki so sejem prepoznali kot mesto, kjer hrvaška poslovna odličnost, tradicija in izkušnje, predstavljene v elegantnih čolnih, navdušujejo obiskovalce in bodoče navtike. Svoje storitve bodo ponudile številne hrvaške marine, čarter podjetja, ladjedelnice in agencije, klubi, ustanove in združenja, povezana z navtiko in navtičnim turizmom.

Iz strokovno podprtega programa, ki se dnevno dopolnjuje, izpostavljamo Srečanje mladih gospodarstvenikov v navtiki, ki ga organizira Misli More, ki je interdisciplinarna platforma, ki je namenjena izobraževanju mlajših generacij o navtiki in možnostih trajnostnega razvoja v navtiki ter prek personaliziranega izobraževanja izobražuje obstoječa podjetja v navtiki, ki ne uporabljajo principov krožnega gospodarstva.

Nautika Zagreb

Pozornost obiskovalcev bodo zagotovo pritegnili elegantni primerki tradicionalnega hrvaškega ladjedelništva v lesu; Neretvanske ladje in trupi v organizaciji Društva dediščina Neretve Opuzen. Med drugim bodo organizirali razstavo na temo »Ladje in posadka na Neretvi«, predstavitev filmov »Sinovi in ​​hčere neretvanskih gusarjev« in »Neretvanski maratonci«, okroglo mizo na temo vključevanje ladij v celinske regije ter predstavitev vloge ladij v življenju neretvanske regije z navezo na foto safari.

Sejem bo odprt od 10.00 do 19.00, razen v nedeljo, ko se bodo sejemska vrata odprla ob 18.00.

»JADRANJE, ODKRIVANJE, ŽIVLJENJE« je že vrsto let vodilo sejma Navtika, zato vas vabimo, da skupaj zajadramo po Navtiki 2023.