Greenline, Matjaž Grm

Slovenska ladjedelnica Greenline, ki je pionir v izdelavi plovil z visoko ekološko noto, ima novega direktorja in vodstveno strukturo. Vodenje podjetje je prevzel Matjaž Grm.

Vladimir Zinchenko, lastnik Greenline Yachts, pravi: »Glede na povpraševanje po večjih jahtah je čas, da imajo dostop do vode. Iskali smo obalno lokacijo, kjer bi lahko zgradili nov proizvodni obrat. Identificirali smo potencialne lokacije tako v Sloveniji kot na Hrvaškem. S projektom bomo začeli v naslednjih 12 do 14 mesecih.«

V Sloveniji rojen Grm ima več kot 13 let izkušenj na različnih delovnih mestih v športni opremi in navtiki in 14 let delal v sektorju počitniških prikolic kot izvršni direktor S&M v Adrii, ki je pod njegovim vodstvom postala vodilna znamka avtodomov v Evropi. Grm prinaša lokalne in mednarodne izkušnje, ki bodo pomagale pospešiti rast podjetja.

»Navdušen sem, da se pridružujem najbolj inovativni in odgovorni znamki plovil na svetu. Greenline Yachts je edino podjetje, ki ponuja celotno floto plovil, ki so na voljo z alternativnimi ali običajnimi pogonskimi sistemi. Z načrti za povečanje obsega modelov in proizvodnih zmogljivosti bo Greenline še naprej strmel k izdelavi plovil za odgovorno navtično izkušnjo. Veselim se rasti naše poslovne mreže s paleto revolucionarnih plovil in ekipo svetovnega razreda.”

50-letni Grm je diplomant MBA in je svetoval velikim multinacionalkam. Prinaša bogato strateško, operativno in multifunkcionalno poznavanje poslovanja in bo osredotočen na povezovanje blagovne znamke Greenline, ter prodajo z operativnimi strategijami. Z izjemnimi vodstvenimi sposobnosti bo Grm spoštoval pozitivno kulturo podjetja Greenline in tudi podpiral rast in razvoj zaposlenih.

Luca Raumland, ki se je podjetju pridružil leta 2017 kot vodja prodaje in marketinga, prevzema položaj direktorja prodaje in marketinga in bo vodil prodajo, marketing in poslovni razvoj.

Peter Meyer, lastnik Boatyard Solutions, se prav tako pridruži novi vodstveni ekipi kot začasni operativni direktor za naslednjih 12 mesecev. Meyer je nemški proizvodni svetovalec s 35-letnimi izkušnjami v proizvodnja in nabavi v navtiki.

Vladimir Zinchenko bo prevzel vlogo v svetovalnem odboru in se osredotočil na gradnjo nove ladjedelnice.