Marina Punat, TransEuropa

TransEuropa Marinas je organizacija, ki povezuje 75 evropskih marin. Njihova želja je, da si jadralci lahko izmenjujejo izkušnje, entuziazem in ideje pod posebnimi pogoji.

Mreža marin v skupini TransEuropa se razprostira že v 12 državah. Vključuje 75 marin, ki skupno razpolagajo s 45 tisoč privezi. Do ugodnosti so upravičeni vsi lastniki plovil, ki imajo s katerokoli marino, ki je članica organizacije, sklenjeno pogodbo za privez za vsaj pol leta. S kartico ugodnosti lahko v vseh drugih članicah uveljavljajo 50 % popust na dnevni privez plovila. V vsaki marini lahko po znižani ceni bivate do 5 dni letno.

Popust velja za dnevne cene, ki jih zaračunava marina, in velja za enega ali več obiskov, kar ustreza skupnemu številu petih dni letno v vsaki marini članici.

Člansko izkaznico TransEurope lahko pridobite na recepciji marine članice. V Sloveniji je članica organizacije Marina Portorož, na Hrvaškem Marina Punat, v Italiji pa so članice bližnji marini v Benetkah Venezia Certosa in Marina del Cavallino ter Marina Romano v Tirenskem morju.

Marina Punat, TransEuropa