Suzuki navtični motorji

Suzuki Motor Corporation (v nadaljevanju Suzuki) je dosegel rekord v izdelavi zunajkrmnih motorjev. Od svojega začetka do sedaj so proizvedli neverjetne 4 milijone zunajkrmnih motorjev.

Suzuki je začel proizvodnjo zunajkrmnih motorjev leta 1965 v tovarni na sedežu družbe Takatsuka. Leta 1979 se je tovarna preselila v Toyokawo v prefekturi Aichi in se leta 2018 preselila v tovarno Kosai v Shizuoki. Suzuki je leta 1999 začel proizvodnjo tudi v svoji hčerinski družbi na Tajskem, Thai Suzuki Motor Co., Ltd.

4-milijonti proizvedeni zunajkrmni motor je bil novi model DF350AMD*, ki so ga oktobra začeli proizvajati v tovarni Kosai.

Trenutno Suzuki proizvaja srednje do velike zunajkrmne motorje v tovarni Kosai in majhne zunajkrmne motorje v tajskem Suzukiju. Zanesljive zunajkrmne motorje dostavljajo v več kot 174 držav in regij, vključno s Slovenijo, kjer je generalni zastopnik podjetje AS Boats, d. o. o., iz Frama (Suzuki Slovenija).

Toshihiro Suzuki, predsednik Suzukija, je ob slovesnem jubileju dejal: "Od začetka proizvodnje leta 1965 si je Suzuki prizadeval za uvedbo novih tehnologij, katerih cilj je izdelava zunajkrmnih motorjev, ki jih zaznamuje edinstvenost, kar je vodilo izjemnega dosežka in prodaje 4 milijonov izdelkov. Vsem ljubiteljem zunajkrmnih motorjev Suzuki se iskreno zahvaljujemo. Z našimi pomorskimi dejavnostmi bomo še naprej zagotavljali izdelke in storitve, ki jih potrebujejo ljudje in družba."

Mejniki podjetja Suzuki

  • 1965 Začetek proizvodnje Suzukijevega prvega izvenkrmnega motorja D55 v tovarni na sedežu Takatsuka
  • 1979 Začetek proizvodnje v Toyokawa, Aichi.
  • 1999 Začetek proizvodnje v tajskem Suzukiju
  • 2008 V mestu Kosai v Shizuoki je ustanovljen pomorski tehnični center
  • 2017 Lansiranje vodilnega izvenkrmnega motorja DF350A
  • 2018 Začetek proizvodnje v proizvodni liniji izvenkrmnih motorjev Kosai Plant
  • 2020 Ustanovljen Suzuki Marine Technical Center USA v Panama Cityju, Florida, Združene države
  • 2022 Začetek proizvodnje izvenkrmnih motorjev z napravo za zbiranje mikroplastike

Več o motorjih Suzuki pri uradnem uvozniku As Boats - Suzuki Slovenija.