Poletje je obdobje v katerem Kvarner zasije v polnem sijaju. V vsakem mestu in na vsakem koraku se nekaj dogaja, veliko različnih prireditev, koncertov, degustacij, razstav, prav za vsakega nekaj.

SEJEM LOVREČEVA V KRKU, 8.-10.8.2023, KRK

Edinstvena manifestacija, ki združuje zgodovino, tradicijo in povsem moderno sedanjost. Organizatorji ne želijo obujati zgodovine, temveč združiti tradicijo in sodobnost, kar je tudi vodilo promocije Krka. Dobrodošli v Krk, na 499. Sejmu tradicije, kulture, gastronomije in zabave! Zabavni del dogodka se bo odvijal zvečer na krški rivi, za odlično vzdušje bodo letos poskrbeli Night Express, Mauro Staraj in La Banda, Techno Vikings, TBF, Infinity in Psihomodo Pop.

PLAVALNI MARATON ŠILO - CRIKVENICA, 15.8.2023, CRIKVENICA

Plavalni maraton Šilo-Crikvenica je najstarejši plavalni maraton na Hrvaškem, ki bo tradicionalno potekal 15. avgusta, na praznik Marijinega vnebovzetja. Plava se na stezi od Šila do Crikvenice, dolgi 3500 m. Vsako leto se maratona udeležijo najboljši maratonski plavalci iz Hrvaške in tujine, tekmujejo pa lahko tudi vsi plavalci rekreativci. Pohitite s p "RUŽICA VINODOLA, 11.-19.8.2023, NOVI VINODOLSKITradicionalno tekmovanje v različnih aktivnostih povezanih z vinom, kjer se dekleta borijo za naslov »Ružica Vinodola«. Obiskovalci in gledalci lahko uživajo v jedeh, pripravljenih po starih tradicionalnih receptih in degustirajo lokalna vina.

"RAB FILM FESTIVAL", 18.-23.8.2023, RAB

Rab Film Festival - festival igranega in dokumentarnega filma (RAFF), bo na več mestnih lokacijah z očarljivim letnim kinom na prostem ponudil vrsto vsebin za ljubitelje kulturno aktivnega dopusta.

"SPORTSKO LICE PLATKA", 19.8.2023, ČAVLE

Dogodka se lahko udeležite vsi rekreativci, profesionalci, veterani in športni navdušenci, tako da zberete ekipo, se prijavite in igrate mali nogomet, odbojko na mivki, košarko 3 na 3, balinanje ali disk golf ter se ob tem dobro zabavate.