Svit Dujmovič Šterpin in Maj Petrič

Danes so v britanskem Weymouthu končali s kvalifikacijami na svetovnem prvenstvu za 29er. Svit Dujmovič Šterpin in Maj Petrič, ki sta danes kot svoj najboljši rezultat zabeležila drugo mesto, bosta nadaljevala v zlati skupini. Alja Petrič in Caterina Sedmak žal nista našli pravega ritma in bosta v finalnih plovih jadrali v bronasti skupini. Prvenstva se udeležuje 205 posadk.

Trener Sandi Dekleva“Naši dve posadki sta jadrali v jutranji "izmeni", tako da smo že kar par ur na obali. Ubadamo se s protestom in manjšim popravilom opreme. Svit in Maj sta današnji srednje močan veter, ki dejansko piha že tri dni, odlično izkoristila in končno odjadrala tri plove brez večjih napak. Po neuradnih rezultatih sta na 33. mestu, kar ju vodi v zlato skupino. 
Dekleti Alja in Caterina sta tudi danes naredili preveč napak. V danih pogojih se enostavno nista znašli. Še v plovu, ko sta bili na poti do najboljše uvrstitve dneva, sta se prevrnili v drugi krmi. Zanju so sanje o boljšem rezultatu splavale po vodi, v nadaljevanju bosta jadrali v bronasti skupini.”

Protest sta naša fanta medtem dobila in po popravljenih neuradnih rezultatih sta sedaj na 32. mestu. 

Jutri se prvenstvo nadaljuje s finalnimi regatami, zadnji plovi in podelitev pa so predvideni za v petek.