Prišlo je poletje, obdobje v katerem Kvarner zasije v polnem sijaju. V vsakem mestu in na vsakem koraku se nekaj dogaja, veliko različnih prireditev, koncertov, degustacij, razstav, prav za vsakega nekaj.

RABSKA FJERA, 25.-27.7.2023, RAB

Rabska fjera se odvija vsako leto od 25. do 27. julija in že sama otvoritvena slovesnost je veličasten spektakel. Prireditev se začne z zbiranjem vseh srednjeveško kostumiranih udeležencev v Gornji ulici v mestu Rab, ki se nato v povorki spustijo po mestnih stopnicah do Trga sv. Krištoforja. Župan mesta Rab, v vlogi kneza, nato pred več tisoč obiskovalci s srednjeveškim dekretom razglasi Rabsko fjero za odprto, s čimer se vsem odprejo mestna vrata in začne vsesplošno slavje.

POLETJE NA GRADINI, 17.6.-1.9.2023, REKA

Dogodek, ki skozi glasbo, besedo in gibanje vsako poletje oživi čarobni prostor »Gradine«. V vseh treh poletnih mesecih imajo obiskovalci Reke in Kvarnerja, da sodelujejo v raznolikem kulturnem in zabavnem programu, ki gosti številna znana imena glasbenih in igralskih odrov.

TRIOLA FEST 2023, 27.6.-29.8.2023, KRK

Turistična skupnost mesta Krka že tretje leto zapored organizira Triola Fest, poletno prireditev, katere cilj je promocija glasbe in kulture ter obogatitev turistične ponudbe. Ob brezplačnem vstopu bodo lahko vsi obiskovalci od konca junija ter med julijem in avgustom uživali v različnih glasbenih in scenskih nastopih, spoznali del lokalne glasbene in plesne tradicije ter se dobro zabavali.

POLETJE V OMIŠLJU IN NJIVICAH, 4.7.-16.9.2023

To poletje bodo Omišalj in Njivice v znamenju odličnih koncertov, zabav in festivalov, pa tudi kulture, tradicije in gledališča - peščica priložnosti za ustvarjanje najlepših poletnih spominov.

Skozi celotno poletje bodo ob torkih vedno na voljo atraktivni brezplačni tematski sprehodi v Omišlju, v hrvaškem in angleškem jeziku, ob ponedeljkih in sredah v Njivicah ter petkih v Omišlju pa so na voljo brezplačni treningi joge na prostem, ki jih vodi licencirana inštruktorica joge Marija Skorić.

VINODOLSKI POLETNI VEČERI, 30.6.-26.8.2023, VINODOL

Vinodolski poletni večeri so prireditev, ki jo organizira Turistična skupnost Vinodolske občine skozi celo poletje. Cilj tega dogodka je promovirati Vinodolsko dolino, občinstvu ponuditi vrhunske umetniške dogodke z namenom podaljšanja turistične sezone in opozoriti javnost na Vinodolsko dolino. Oživiti želijo tudi stare frankopanske utrdbe v Bribirju in Driveniku, cerkve v Vinodolu in Klovićevo hišo v Grižanah ter s tem prispevati k uveljavitvi ljudskih vrednot Vinodola.