Kvarnerska otoka Cres in Lošinj sta znana so po svoji naravni lepoti in raznolikem terenu, ki ju naredita v privlačno destinacijo za ljubitelje pustolovščin na prostem. In prav v teh slikovitih okoljih se bo odvijal spektakularni Cres & Lošinj Trail, edinstvena športna prireditev, ki združuje dve trail tekmi v dveh dneh, razdeljeni na dva čudovita otoka.

Trail tekači bodo imeli priložnost raziskati skrite kotičke in vrhove obeh otokov v dveh ločenih etapah, pri čemer bodo tekli v skladu s svojo izbrano traso: Purple, Blue in Green. Vsak udeleženec lahko izbere traso v kateri želi tekmovati, pri čemer ni obvezno, da tekmuje v isti kategoriji na obeh dneh dogodka.

Prva etapa bo potekala na otoku Lošinj v soboto, 4. novembra 2023, kjer se bodo tekači spopadli z zahtevnimi tereni otoka.

  • trasa Purple: 21.5 km, 554 višinskih metrov
  • trasa Blue: 14.7 km, 317 višinskih metrov
  • trasa Green: 7.9 km, 156 višinskih metrov

Naslednji dan, v nedeljo, 5. novembra 2023, pa se bo druga etapa odvila na otoku Cres, kjer bodo udeleženci preizkušeni z drugačnimi izzivi in tereni.

  • trasa Purple: 22.5 km, 650 višinskih metrov
  • trasa Blue: 15.3 km, 430 višinskih metrov
  • trasa Green: 8.3 km, 200 višinskih metrov

Vsaka etapa bo zaključena z razglasitvijo zmagovalcev v vsaki kategoriji.

Poleg posamičnih zmagovalcev bodo po zaključku obeh etap razglasili tudi skupnega zmagovalca Cres & Lošinj Trail tako v moški kot v ženski konkurenci. Skupni zmagovalec bo tisti tekač, ki bo obe etapi v kategoriji PURPLE pretekel v najkrajšem času.

Cres & Lošinj Trail ponuja edinstveno priložnost za raziskovanje naravne lepote Kvarnerja, preizkus tekaških meja in sodelovanje v prijateljskem tekmovanju.

Se vidimo na Cres & Lošinj trail!