Zaliv Soline na otoku Pašman

Soline na otoku Pašman so že desetletja eden izmed najbolj priljubljenih zalivov na otoku. Poleti smo zapluli vanj in ga posneli iz zraka.

Sidrišče Soline je na jugozahodni strani otoka Pašmana. Zaliv je v severnem delu zaščiten pred vsemi vetrovi, razen pred jugom, v južnem delu pa pred vsemi vetrovi, razen pred vetrovi severnih smeri. V primeru močnega maestrala se na južnem delu dvignejo do pol metra visoki valovi, v primeru juga pa se pojavijo na severni strani. V zalivu sta dve gostilni. Ena je v južnem delu, druga v severnem. Poskrbljeno pa je tudi za odvoz smeti. Če se odločite za obisk ene izmed gostiln, predlagam, da si predhodno rezervirate mizo, ker je v večernih urah običajno vse zasedeno.

Za zaliv je podeljena koncesija. Privez na plovko je treba plačati. Sidranje od sidrišča do obale in 150 m na odprto morje je prepovedano.

V zaliv smo vpluli konec meseca julija v dopoldanskem času, ko je sidrišče že zapustila večina plovil. V popoldanskem času se sidrišče hitro napolni. Običajno boste prosto plovko težko dobili po 16. uri.

Natančna lokacija zaliva in fotogalerija.

 

Videoposnetek iz zraka

 

Oglejte si tudi

499 marin, luk in zalivov posnetih iz zraka

 

Prijavite se na naš Youtube kanal eNavtika in bodite prvi obveščeni o novo objavljenem videu.