Hrvaška iz zraka

Pri eNavtiki se ves čas trudimo, da bi našim bralcem prikazali čim bolj podrobno sliko jadranskih zalivov, luk in marin. Do sedaj smo objavili že neverjetnih 500 videoposnetkov iz zraka.

Vodnik po Jadranu eNavtika je začel nastajati leta 2008. Vsem, ki so se želeli podati na plovbo po Jadranu, smo želeli prikazati čim več možnosti za privez plovila ali sidranje v zalivih na nov način. Internet je bil odlična izbira. Zato smo na spletni strani začeli objavljati opise zalivov, marin in luk s številnimi fotografijami, ki povedo več kot le suhoparen opis. V vseh teh letih smo predstavili že 3000 točk. S pojavom dronov pa se je odprlo novo obzorje. Fotografije in videoposnetki iz zraka dajejo nov pogled in omogočajo, da se predčasno informiramo o posamezni lokaciji in vanjo vplujemo samozavestno. Na podlagi posnetkov lahko ugotovimo, kateri deli zalivov omogočajo varno sidranje, kakšna je okolica zaliva in kakšno zaščito nudi pred vetrovi. Zato smo leta 2015 začeli snemati lokacije s pomočjo drona in jih objavljati v sklopu Vodnik po Jadranu.

Prvi objavljen video iz leta 2015

Ta teden smo na naši spletni strani objavili že 500. videoposnetek iz zraka. Tokrat smo objavili zaliv Kneža na severni strani otoka Korčula. Vsi videoposnetki so objavljeni pri posamezni lokaciji. Za ogled poiščete lokacijo in spletna stran vam takoj ponudi možnost za ogled videoposnetka.

Vsi posnetki so dosegljivi tudi na posebni strani: Videoposnetki iz zraka

In na našem youtube kanalu: eNavtika

Kaj lahko pričakujete

Pri eNavtiki smo zavezani k temu, da vam Jadran čim bolj približamo in omogočimo varno in pestro plovbo. Zato bomo videoposnetke objavljali tudi v prihodnje. Vsak teden bomo objavili najmanj en nov posnetek, mogoče tudi dva. Do naslednje poletne sezone jih bo verjetno na voljo že več kot 550.

Vse predloge glede videoposnetkov in fotografij iz zraka ali predelov, ki bi jih želeli videti, lahko pošljete na urednik@enavtika.si. Vaših predlogov bomo zelo veseli.