Vela Luka, Nov potniški terminal

V petek, 12.1.2024 so v Veli Luki na otoku Korčula svečano odprli nov potniški terminal. Investicija je znašala 14,8 mio EUR.

Podpredsednik vlade in minister morja, prometa in infrastrukture, Oleg Butkovič, je v petek svečano odprl nov potniški terminal na otoku Korčula. Vela Luka je s tem dobila ti nove trajektne priveze in cestno povezavo. S tem se bo ladijski promet odmaknil iz središča luke in zmanjšal prometno gnečo ob pristajanju trajektov v luki, ki je pogosto ohromila promet v majhnem primorskem mestu.

V sklopu pomorskega potniškega terminala Vela Luka je zgrajen terminal s skupno štirimi privezi, od tega je eden 150-metrski privez, dva 70-metrska priveza z rampami in en 40-metrski privez.

Na 18.685 m2 obalne površine so čakalnice za vkrcanje 350 avtomobilov, 3 avtobusna postajališča, 4 parkirna mesta za taksi in 20 parkirnih mest.

»Poleg tega terminala za Velo Luko bo v enem ali dveh mesecih prispela nova ladja. Jadrolinija je kupila novo ladjo, ki se bo imenovala Vela Luka in bo delovala na liniji od Vele Luke do Splita,« je dejal Butković in izrazil zadovoljstvo, da je Jadrolinija kot največji hrvaški ladjar začela posodabljati in kupovati nove ladje iz evropskih skladov in alternativni pogon ter da vzporedno z gradnjo infrastrukture poteka tudi posodobitev flote.

Vela Luka, Nov potniški terminal

Vir: MMPI