Šterkijada

Prejšnji teden je bila premierna predstavitev filma Šterkijada o slovenskem jadralcu Juretu Šterku. V sodelovanju z režiserjem Igorjem Šterkom in Gustav filmom poklanjamo 10 vstopnic za ogled filma v katerem koli Cineplexx kinematografu v Sloveniji.

Kako do vstopnice?

Pod ta članek ali pod objavo na našem FB profilu vpišite v komentar svoje ime in ime partnerja/prijatelja (označi osebo), ki bi ga želeli peljati v kino in objavo delite na svojem FB profilu. Med vsemi sodelujočimi bomo izžrebali 5 kompletov po dve vstopnici. Kino v katerem bi si radi ogledali film, bodo izbrali nagrajenci sami. Vstopnice bomo izžrebali v petek 19.1.2024.

Povezava do objave na FB. 

O filmu

Življenje piše številne zgodbe, pozorni opazovalci pa znajo med njimi razbrati izjemne, tiste, ki jih je treba pripovedovati naprej. Ena takšnih je zgodba Šterkovih, ki jo je v novem celovečernem filmu Šterkijada upodobil priznani, doma in v tujini večkrat nagrajeni režiser Igor Šterk. Življenje v družini morjeplovca Jureta Šterka, ki je sam plul po svetovnih morjih, je bilo namreč svojevrstna pustolovščina, po svoje humoreskna, pa tudi neizprosna.

Jure Šterk se je decembra 2007 iz pristanišča na Novi Zelandiji s svojo jadrnico Lunatic podal na še eno pot okoli sveta, prečkal Pacifik, obplul Rt Horn, se podal na sever čez Atlantik, nato nazaj proti jugu Afrike mimo Rta dobrega upanja, prečkal ocean in se že skoraj vrnil na izhodišče, ko je blizu Avstralske obale padel in izginil v morju. 2. januarja 2009 je bil njegov zadnji vpis v ladijski dnevnik, 15 let  za tem, prav tako 2. januarja, pa je za vedno tiho zaspala še njegova žena Vojka Šterk (1938-2024).

Šterkijada